Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Στο Πειθαρχικό και οι δύο νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ που έκαναν...μπίζνες


Να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δύο νοσηλευτών και κορυφαίων συνδικαλιστών που φέρονται να εμπλέκονται με ιδιωτική εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, αν και είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εργάζονται στο ΠΕΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, εισηγείται στο πόρισμά της ΕΔΕ που διενήργησε για την υπόθεση ο διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Μάριος Φραγκάκης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Φραγκάκης, μετά από καταθέσεις 33 μαρτύρων, οι καταγγελλόμενοι κατά τον εξεταζόμενο χρόνο από το 2008 έως τις αρχές του 2010, συμμετείχαν στην διοίκηση, οργάνωση, προγραμματισμό και προβολή της ιδιωτικής εταιρείας νοσηλείας στο σπίτι, πράξεις που τους κατέστησαν ανάξιους της κοινής εμπιστοσύνης που έθιξαν το κύρος του ΠΕΠΑΓΝΗ και που στοιχειοθετούν την διάταξη πειθαρχικού παραπτώματος για το οποίο όπως σημειώνει ο κ.Φραγκάκης εισηγείται ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι λειτουργούσαν συμβουλευτικά

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και από τις καταθέσεις προκύπτει η εμπλοκή τους με την εταιρεία (η οποία πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι στο όνομά τους) οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι λειτουργούσαν απλώς... συμβουλευτικά και πρόσφεραν τις... συμβουλές τους αμισθοί!

Υπενθυμίζεται ότι όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, οι δύο νοσηλευτές με απόφαση του διοικητή του ΠΕΠΑΓΝΗ Ν. Κοκκίνη αλλά και του διοικητή του Βενιζελείου Νίκου Κυδωνάκη, τέθηκαν σε προσωρινή αργία.

ΕΔΕ, για την ίδια υπόθεση έγινε και στο Βενιζέλειο.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2010 η ΔΥΠΕ είχε ανακοινώσει τα εξής:

“Ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Μ. Φραγκιαδουλάκης, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους και όλα όσα έχουν προκύψει από τις σχετικές έρευνες των νοσοκομείων, με έγγραφό του σήμερα ζητά από τους διοικητές των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπως διερευνήσουν άμεσα, ενημερώνοντας παράλληλα τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ., για το βαθμό και την έκταση παράνομης εμπλοκής προσωπικού των δυο νοσοκομείων σε ιδιωτική εταιρεία που φέρει την επωνυμία: 'Κέντρο Νοσηλευτικής Υποστήριξης Κρήτης ΕΠΕ”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης άρχισε όταν εργαζόμενη στο Βενιζέλειο δέχθηκε έντονες πιέσεις όταν αρνήθηκε να δώσει στην εταιρεία μητρώα ασθενών από την κλινική στην οποία εργαζόταν.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ανακάλεσε τις καταγγελίες της προφανώς γιατί φοβήθηκε όπως λένε πολλοί και δεν θέλησε να εμπλακεί στην όλη ιστορία.

Τι αναφέρει το πόρισμα για τους νοσηλευτές

Στο 15σέλιδο πόρισμά του δρ. Μάριος Φραγκιαδάκης καταλήγει ως εξής:

“Πράγματι οι καταγγελλόμενοι όντες μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) κατά τον εξεταζόμενο χρόνο από το έτος 2008 έως τις αρχές του 2010 με υπαίτια πράξη ή παράλειψη που μπορεί να καταλογισθεί σʼ αυτούς, ενήργησαν κατά τρόπο που τους κατέστησε ανάξιους της κοινής εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι με τις ενέργειές τους αυτές έθιξαν το κύρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Ε. Συμπέρασμα - πόρισμα

Κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα (2008-2010) αμφότεροι οι καταγγελλόμενοι ουσιαστικά κατέστησαν υπαίτιοι πράξεων που δύναται να τους καταλογισθούν, αφού συμμετείχαν στη διοίκηση, οργάνωση, προγραμματισμό και προβολή της ιδιωτικής εταιρείας “Κέντρο Νοσηλευτικής Υποστήριξης Κρήτης ΕΠΕ”, κατά παράβαση του νόμου 3528/2007 “Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ” και συγκεκριμένα των άρθρων 27 (συμπεριφορά υπαλλήλου), 106 (ορισμός πειθαρχικού παραπτώματος) και 107 (πειθαρχικά παραπτώματα), πράξεις που στοιχειοθετούν τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος και για το οποίο εισηγούμαι ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.

Ηράκλειο, 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο ενεργήσας την ΕΔΕ

δρ Μάριος Α. Φραγκάκης

Δ/ντής Οδοντιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ”

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου