Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου ζήτησε ο Αυγενάκης

Συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με την ανέγερση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη.


Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός σημειώνει ότι «ουδέποτε παραχωρήθηκε προς τη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ οικόπεδο, στη Θέση Σωμαθιανό Φαράγγι, επιφάνειας 525.496,03 τμ, άλλωστε αποδέκτες τέτοιων παραχωρήσεων μπορούν να είναι μόνον οι ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία» και συμπληρώνει ότι «απλά έχει εκφρασθεί η βούληση του Δήμου Ρεθύμνου για την παραχώρηση του οικοπέδου και με το αρ. 6045/27-4-2009 έγγραφό του απέστειλε το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα».

Κατόπιν, αναφέρει ότι «το εν λόγω οικόπεδο κρίθηκε από τους τεχνικούς της ΔΕΠΑΝΟΜ ότι παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες, λόγω κυρίως των πολυδάπανων συγκοινωνιακών και λοιπών έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας (υψηλή γέφυρα, καθώς και οδός μεγάλου μήκους, κλπ), που απαιτούνται και τα οποία θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου» και πως «το έργο αυτό δεν περιλαμβάνεται στην επιχειρησιακή συμφωνία των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη Υπουργική Απόφαση για την ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής -του στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.»

Ωστόσο, παραθέτει τα ακόλουθα, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Ν. Ρεθύμνου:

Ολοκληρώνεται το έργο «Επέκταση Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου», προϋπολογισμού 5.627.509,28 € και πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Γ' ΚΠΣ και εθνικοί πόροι).
Ανατέθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ η προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού για το ΓΝ Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 2.266.425,00 €, με πηγή χρηματοδότησης τους πόρους του ΠΕΠ Κρήτης ΕΣΠΑ 2007-2013. Στον εν λόγω εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών.
Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ, κατόπιν πρότασης της αρμόδιας ΥΠΕ και της σχετικής έγκρισης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), κατά το έτος 2008 προέβη στην έκδοση σχεδίου ΚΥΑ ολικής αναμόρφωσης του Οργανισμού Λειτουργίας του ΓΝ Ρεθύμνου, το οποίο επέστρεψε ανυπόγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών.
Επισημαίνεται ότι «η εν λόγω πρόταση δεν έχει επικαιροποιηθεί μέχρι σήμερα και το εν λόγω Θέμα Θα επανεξεταστεί στα πλαίσια επεξεργασίας των προτάσεων αναμόρφωσης τον οργανισμών λειτουργίας των Νοσοκομείων της χώρας, έτσι ώστε με την έκδοση του νέου οργανισμού να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της περιοχής, αλλά και σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες».

Κλείνοντας, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι «παράλληλα έχει υποβληθεί πρόταση της αρμόδιας ΥΠΕ, που αφορά σε μερική τροποποίηση του Οργανισμού του εν λόγω Νοσοκομείου, η οποία έχει εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ και βρίσκεται σε τελικό στάδιο έκδοσης ΚΥΑ (αφορά κατανομή θέσεων).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου