Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Με προσωπικό ασφαλείας από τη Δευτέρα το ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 4 Απριλίου το ΕΚΑΒ και στο Ηράκλειο καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκρήτιου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ η επίσχεση γίνεται γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων 4 μηνών ενώ δεν τους έχει καταβληθεί και το επίδομα στολής.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλω αναφέρουν: “Διαμαρτυρόμαστε για την μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και την μη καταβολή του επιδόματος στολής.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η στολή είναι ένα απαραίτητο μέσον ατομικής προστασίας των εργαζομένων και χρειάζεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντήρηση αλλά και αντικατάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν να μας καταβληθούν δεδουλευμένα χρήματα (τα νυχτερινά, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες) από τον μήνα Δεκέμβριο 2010 καθώς και εκτός έδρας, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί, είναι απλήρωτα από τον Σεπτέμβριο 2010.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης το κάθε ευρώ είναι πλέον πολύ χρήσιμο στους εργαζόμενους, αφού οι περισσότεροι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις (δάνεια , ενοίκια, λογαριασμούς που τρέχουν) και μετά από τις μειώσεις που έγιναν, για μια κρίση που δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά τελικά την πλήρωσαν εκείνοι θεωρούμε ως υποχρέωσή μας να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια.

Το σωματείο μας, σε συνεννόηση με την Δευτερο- βάθμια Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΕΚΑΒ), εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα θα συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας”.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου