Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο Μ. Όθωνας για τη λειτουργία της νέας πτέρυγαςτου Νοσοκομείου Ρεθύμνου

"Εκτός από την αδιαφορία, η στρέβλωση και οι υπερβολές βλάπτουν την υγεία"

Μία διαφορετική εικόνα της λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου παρουσίασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος θέλησε χθες το βράδυ να «απαντήσει» στις διαμαρτυρίες που γίνονται όλο και περισσότερες το τελευταίο διάστημα από γιατρούς και εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος σε σχέση με την ζοφερή κατάσταση που παρουσιάζεται.



Ο Μανώλης Όθωνας υποστήριξε ότι «η υποβάθμιση των προσπαθειών και των αποτελεσμάτων του νοσοκομείου, δεν προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες που πολλές φορές και οι προθέσεις αρκετών που διεκδικούν – και καλά κάνουν – δεν υπηρετούν. Εκτός από την αδιαφορία και η στρέβλωση και οι υπερβολές πολλές φορές βλάπτουν την υγεία», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η εικόνα του νοσοκομείου, όπου γίνονται διάφορα εβδομαδιαία ή 15μερα “επαναστατικά” χάπενινγκς, δεν βοηθά την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νομού».

Ο ρεθυμνιώτης υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παράδοση της επέκτασης, έργο το οποίο καρκινοβατούσε, όπως είπε, επί δεκαετία, ενώ υποστήριξε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 12 γιατροί τον τελευταίο χρόνο, ότι αναμένονται άλλοι 10, καθώς επίσης και 24 νοσηλευτές, όπως και επικουρικό προσωπικό, που θα στελεχώσει το νοσοκομείο και θα το ενισχύσει ενόψει και της λειτουργίας της νέας πτέρυγας. Δεν παρέλειψε, δε, να υποστηρίξει πως από κάποιους υπάρχει «ισοπεδωτική απαξίωση της προσπάθειας που γίνεται τον τελευταίο χρόνο».

«Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου», είπε ο Μανώλης Όθωνας, «όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, υπήρχαν, υπάρχουν και σε μεγάλο βαθμό πάντα θα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Η ισοπεδωτική, όμως, απαξίωση μίας προσπάθειας που γίνεται τον τελευταίο χρόνο και η οποία έχει δείγματα, τα οποία νομίζω ότι αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα, στα οποία πάνω μπορούμε να χτίσουμε και να συνεχίσουμε, αξίζει να την αναδείξουμε. Θέλω να υπενθυμίσω ότι σε μία τρομακτικά δύσκολη οικονομική συγκυρία ένα έργο που καρκινοβατούσε για πάνω από 10 χρόνια ολοκληρώθηκε.

Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου είναι γεγονός με δαπάνη που υπερβαίνει τα 5 εκ. ευρώ. Υπάρχει μέσω του ΕΣΠΑ σε εξέλιξη η προμήθεια εξοπλισμού περίπου 3 εκ. ευρώ. Έχουν προσληφθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το τελευταίο χρόνο 12 γιατροί και τις επόμενες ημέρες έρχονται άλλοι 10 και 24 νοσηλευτές. Αναμένουμε και τους επικουρικούς νοσηλευτές, που θα αντικαταστήσουν τις πολύ μεγάλου αριθμού αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος. Όμως, 20 γιατροί κα 24 νοσηλευτές έμπαιναν περίπου ανά 10ετία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σε ένα νοσοκομείο που οι νοσηλευόμενοι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 21%, οι μέρες νοσηλείας περίπου 10%, με εξοικονόμηση πόρων περίπου 1,8 εκ. ευρώ. Όλα αυτά, λοιπόν, που δεν ωραιοποιούν μία κατάσταση, θέλουν να σηματοδοτήσουν ότι έχουμε μία πολύ σημαντική προσπάθεια μπροστά μας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου