Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Διακοπή καταβολής επιχορηγήσεων στα Νοσοκομεία Ρεθύμνου,Χανίων,ΠΑΓΝΗ,Σητείας

Με διακοπή της καταβολής επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό τιμωρούνται άμεσα 234 οργανισμοί και φορείς του δημόσιου τομέα, ανάμεσά τους και 4 Νοσοκομεία της Κρήτης (σελίδα 13 του καταλόγου), που δεν απέστειλαν μέχρι τις 12 Μαρτίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στοιχεία προϋπολογισμού, απολογισμού, ισολογισμού και ληξιπρόθεσμων οφειλών για τον μήνα Φεβρουάριο.

Σε πλήρη κατάλογο που ανήρτησε χθες στο διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται τα ονόματα 234 οργανισμών και φορέων του δημοσίου, οι οποίοι δεν απέστειλαν τον Μάρτιο στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στους 234 οργανισμούς και φορείς του δημοσίου που δεν απέστειλαν τα ζητούμενα από το Γενικό Λογιστήριο στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση θα επιβληθεί η ποινή της διακοπής της κρατικής επιχορήγησης.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση:
α) Μετά την παρέλευση 30 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των στοιχείων, εάν εξακολουθεί να μην υπάρχει συμμόρφωση, θα επιβάλλεται πρόστιμο στον πρόεδρο ή τον γενικό διευθυντή, κατά περίπτωση, ίσο με 1/25 του μηνιαίου μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής του για κάθε επιπλέον ημέρα καθυστέρησης.
β) Μετά την παρέλευση ενός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας, εφόσον εξακολουθεί να μην υπάρχει συμμόρφωση, το υπουργείο Οικονομικών θα δεσμεύει τυχόν έσοδα του φορέα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον Τακτικό Προϋπολογισμό σε ποσοστό 50% του ετήσιου προβλεπόμενου ποσού μέχρι να υποβληθούν τα απαιτούμενα στοιχεία.

Το υπουργείο οικονομικών, μια ημέρα μετά και αφού δημοσίευσε τον κατάλογο, με ανακοίνωση του τονίζει ότι τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 θα δημοσιοποιηθούν από την  Eurostat στις 26 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου