Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Νέα στέγη για ΕΚΑΒ και ΟΚΑΝΑ

Παραχωρήθηκε από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου το διώροφο ακίνητο που διαθέτει στην παραλιακή λεωφόρο, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και του ΟΚΑΝΑ.


Το συγκεκριμένο ακίνητο, παραχωρήθηκε προσωρινά στις δύο υπηρεσίες καθώς στο χώρο προγραμματίζεται, στην περίπτωση που το πρόγραμμα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, να δημιουργηθεί Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Τους δύο ορόφους του ακινήτου που έχει στην ιδιοκτησία του το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο Europe Center που βρίσκεται στην παραλία. παραχώρησε προκειμένου να στεγαστεί ένας από τους δύο τομείς του ΕΚΑΒ, καθώς και υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που ήταν αναξιοποίητο για χρόνια και που παλαιότερα είχε ξαναπαραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ, παραχωρείται δωρεάν εκ νέου και στις δύο υπηρεσίες προκειμένου να στεγαστούν κι εκεί, (αφού τόσο το ΕΚΑΒ όσο και ο ΟΚΑΝΑ, ήδη διατηρούν και δεύτερη στέγη, στον Αμαριώτικο κόμβο, στο κτήριο που στεγάζεται και το Δασαρχείο), μέχρι η Διοίκηση του Νοσοκομείου να αξιοποιήσει με άλλο τρόπο το διώροφο ακίνητο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μοσχοβάκη, πρόεδρο του Νοσοκομείου, στο μέλλον προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στο χώρο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο που θα διαθέτει παιδοψυχολόγο και λογοθεραπευτή, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ρεθυμνιώτη.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε γίνει απόπειρα, χωρίς όμως να υλοποιηθεί, να στεγαστεί εκεί χώρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Μάλιστα από τη Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου είχε εκπονηθεί και η ανάλογη μελέτη στην οποία περιλαμβάνονταν εκτός από τη γενική ανακαίνιση και η αλλαγή του ασανσέρ που υπάρχει από τη βόρεια πλευρά του κτηρίου και εξασφαλίζει την πρόσβαση στους δύο αυτούς ορόφους.

Στην ξεχωριστή είσοδος του κτηρίου (σκάλα και ασανσέρ) που βρίσκεται από τη βόρεια πλευρά του ακινήτου, πέραν του ότι το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης δεν υπάρχει και πρόσβαση, αφού ο χώρος μπροστά από αυτό και τη σκάλα χρησιμοποιείται από ιδιωτική επιχείρηση. Όμως, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, η πρόσβαση από τη βόρεια πλευρά του κτηρίου για τις δύο υπηρεσίες που προσωρινά στεγάζονται εκεί, δεν είναι απαραίτητη, αφού μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη νότια είσοδο. Η γενική ανακαίνιση αλλά και η αλλαγή του ασανσέρ θα περιλαμβάνονται στη νέα ολοκληρωμένη μελέτη για το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, είπε, τονίζοντας συγχρόνως, ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος και θα «παραχωρήσει» το χώρο στην περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσχοβάκη: «Επειδή ακριβώς το ακίνητο ήταν αναξιοποίητο, δόθηκε για το δημόσιο συμφέρον στο ΕΚΑΒ και στον ΟΚΑΝΑ υπό την προϋπόθεση όμως, ότι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί θα αποχωρήσουν, καθώς εκεί προγραμματίζουμε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο». Ο κ. Μοσχοβάκης συνεχίζοντας ανέφερε: «Έχουμε κάνει ήδη το τεχνικό δελτίο, ευελπιστούμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουμε ώστε κάποια στιγμή αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Μέσα σε δύο μήνες πάντως, όπως είπε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, θα έχει γίνει γνωστό αν το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Στην αντίθετη περίπτωση, θα παραμείνουν οι δύο υπηρεσίες, μέχρι να αξιοποιηθεί εκ νέου το ακίνητο.

Τέλος, τις εργασίες ανακαίνισης αναλαμβάνουν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και ο ΟΚΑΝΑ, η κάθε υπηρεσία στο χώρο που καταλαμβάνει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου