Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εισαγωγές υλικών από την Κύπρο σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Συνεχίζουν τον «ανταρτοπόλεμο» οι προμηθευτές των νοσοκομείων. Ο διαγωνισμός για το εμφυτεύσιμο ορθοπεδικό υλικό, που είχε ακυρωθεί το περασμένο καλοκαίρι, είναι ξανά ενεργός. Οι τιμές των υλικών είναι πλέον πολύ πιο χαμηλές και βασίζονται στο «παρατηρητήριο» τιμών, που έχει διαμορφώσει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές έχουν υποβάλει όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Μία από αυτές, ωστόσο, παράλληλα με την προσφορά της, κατέθεσε και προσφυγή κατά του διαγωνισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Στην περίπτωση που η προσφυγή γίνει αποδεκτή από το ΣτΕ, ο διαγωνισμός θα οδηγηθεί σε νέα καθυστέρηση τριών έως τεσσάρων μηνών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να κάνει αποδεκτές προσφορές με τιμές κάτω από το «παρατηρητήριο», απ' όπου κι αν αυτές προέρχονται. Μία από τις προτάσεις, που έχει συζητηθεί, είναι να υπάρξουν προμήθειες και από προμηθευτές της Κύπρου.

Επάρκεια υλικού
Οι προμηθευτές δίνουν έμφαση στη μάχη των εντυπώσεων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ότι όλες οι αποθήκες των νοσοκομείων διαθέτουν επάρκεια υλικού. Από την πλευρά τους οι προμηθευτές ανακοινώνουν ότι πραγματοποιούν ή θα πραγματοποιήσουν αναστολή παράδοσης.

Τριήμερη προειδοποιητική αναστολή των παραδόσεων ιατροτεχνολογικού υλικού ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εταιρείες - μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών (ΣΕΠ) Επιστημών και Υγείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται (σύμφωνα με ανακοινώσεις του κλάδου) το εμπάργκο των εταιρειών - μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), ενώ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή παράδοσης υλικών μετά τα μέσα του μήνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου