Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Οι εργασίες στο κτίριο ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους και απομένει η μεταφορά του εξοπλισμού προκειμένου το κτίριο της επέκτασης να μπορεί να υποδεχτεί ασθενείς.


Η διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μην αφήσει άλλο χρόνο να χαθεί, έχει καταγράψει τον εξοπλισμό εκείνο που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του κτιρίου, ο οποίος δεν υπάρχει ούτε στο παλαιό κτίριο, και αμέσως μετά το Πάσχα θα κάνει την παραγγελία, ώστε ο εξοπλισμός αυτός να έχει φτάσει στο νοσοκομείο μέχρι τα μέσα Μαΐου. Το κόστος του εξοπλισμού αυτού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μερικούς καναπέδες και λυχνίες για το χειρουργείο, ανέρχεται στις 15.000 ευρώ περίπου και θα καλυφθεί από το ταμείο του νοσοκομείου.

Το σύνολο του εξοπλισμού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ, όμως το νοσοκομείο θα τον παραλάβει στα τέλη του 2011. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν και είναι καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του κτιρίου, αγοράζονται τα απαραίτητα για να συμπληρώσουν μέρος του παλαιού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί για να αξιοποιηθεί, στη νέα πτέρυγα.

Παράλληλα, μέσα στο Μάιο αναμένεται να βρίσκονται στις θέσεις τους και τα έντεκα άτομα επικουρικού προσωπικού ανάμεσά τους και πέντε νοσηλευτές, η παρουσία των οποίων θα αποτελέσει σημαντική «ανάσα» για το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Χαρακτηριστικά, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Μοσχοβάκης μιλώντας στα «Ρ.Ν.» είπε: «Η νέα πτέρυγα έχει ολοκληρωθεί. Υπολείπεται ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ο οποίος έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ωστόσο, εμείς για να τη λειτουργήσουμε πιο γρήγορα θα αγοράσουμε κάποια απαραίτητα και υπολογίζουμε ότι σε ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και θα τα έχουμε παραλάβει. Την ίδια στιγμή, υπολογίζουμε ότι θα έρθει το επικουρικό προσωπικό, συνολικά έντεκα άτομα και θα είμαστε πλέον έτοιμοι στις αρχές Ιουνίου για να λειτουργήσουμε το νέο κτίριο».

Η «οδύσσεια» της νέας πτέρυγας φαίνεται πως τελειώνει μετά από σειρά ετών που αποτελούσε το «γιοφύρι της Άρτας» του Ρεθύμνου δίδοντας τέλος σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα του νομού. Στο νέο κτίριο, η επιφάνεια του οποίου είναι 4300 τ.μ. θα μεταφερθούν το τμήμα επειγόντων περιστατικών (χειρουργικό-παθολογικό-χειρουργείο-βραχεία νοσηλεία) και η παιδιατρική κλινική.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου