Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Με έντεκα άτομα επικουρικό προσωπικό ενισχύεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Το «πράσινο φως» για την επιλογή έντεκα συνολικά ατόμων που θα ενισχύσουν το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου καθιστώντας παράλληλά εφικτή την λειτουργία του κτιρίου της επέκτασης έδωσε ήδη η ΔΥΠΕ Κρήτης. Ειδικότερα πρόκειται για άτομα επικουρικού προσωπικού, ανάμεσά τους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα βρίσκονται στις θέσεις τους το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.


Η θετική αυτή εξέλιξη συμπίπτει με την έναρξη της λειτουργίας του νέου κτιρίου που αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο της ίδιας της κοινωνίας όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος.

Το κτίριο της επέκτασης θα λειτουργήσει ως γνωστόν αρχικά με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, καθώς η χρηματοδότηση του νέου-συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ-έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ωστόσο αυτός θα παραληφθεί σε ένα περίπου χρόνο. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών και η παιδιατρική κλινική είναι τα πρώτα τμήματα τα οποία θα μεταφερθούν και θα λειτουργούν στο νέο κτίριο.

Εν τω μεταξύ γραφειοκρατικά, όπως φαίνεται, προβλήματα, σύμφωνα με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμα ο έλεγχος του νέου κτιρίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που θα σημάνει και επίσημα την δυνατότητα λειτουργίας του κτιρίου τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Εξασφαλίστηκαν τα έντεκα άτομα επικουρικού προσωπικού και εκτός απροόπτου θα είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και θα μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Τα άτομα αυτά θα εξασφαλίσουν την τρίτη βάρδια η οποία δεν μπορούσε να βγει μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης νοσηλευτών.

Επιπλέον υπάρχει ένα θέμα με την Πυροσβεστική που δεν έχει έρθει ακόμα για να κάνει τον τελικό έλεγχο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο το εξετάζω προκειμένου να διευθετηθεί και αυτή η λεπτομέρεια και να μην παρουσιαστούν νέα εμπόδια που θα καθυστερήσουν την λειτουργία της νέας πτέρυγας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης.

Την Πέμπτη αναμένεται στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους διοικητές των τεσσάρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού, στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις συγχωνεύσεις προκειμένου να ακούσει και τις απόψεις αυτών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως την 1η Ιουλίου. Τα σενάρια σύμφωνα με πληροφορίες για τις αλλαγές στο νησί κάνουν λόγο για διοικητική συγχώνευση των νοσοκομείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου