Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

"Κατέλαβαν" το γραφεία των Διοικητών των νοσοκομείων του Ηρακλείου

Αναστάτωση στα νοσοκομεία - Σε γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους - Επικρατέστερο το σενάριο της επίσχεσης εργασίας - Δραματικές οι συνέπειες

Στο "κόκκινο" βρίσκεται η κατάσταση στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε στάσεις εργασίας και συμβολικές καταλήψεις, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών τους για τη μη καταβολή δεδουλευμένων νυχτερινών βαρδιών και αργιών.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ προχώρησαν, σήμερα, σε 3ωρη στάση εργασίας, από τις 08.00 ως τις 11.00 το πρωί, ενώ προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, Νίκου Κοκκίνη. Μάλιστα, σε συνάντηση με τον κ. Κοκκίνη, του έθεσαν το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, τα οποία ανέρχονται για τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ στο ποσό των 400.000 ευρώ για το 2011, και στις 300.000 ευρώ για τους εργαζομένους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ σημαντική περικοπή, της τάξης του 40% έχει επιβληθεί στα κονδύλια του 2011 για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις αργίες, με αποτέλεσμα το διαθέσιμο ποσό να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άμεσο πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων, που αναμένεται από τα τέλη του Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.

Από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 προχωρούν σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν και γενική συνέλευση.

Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν και από την ερχόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα στις 12.00 από τους εργαζόμενους και τους γιατρούς στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, και την Τρίτη από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ. Σκοπός των συνελεύσεων είναι να συζητηθούν οι εξελίξεις, κι αν δεν υπάρχουν ως τότε θετικές απαντήσεις, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν, πιθανότατα, σε επίσχεση εργασίας από την 1η Φεβρουαρίου.

Οι περαιτέρω κινητοποιήσεις αναμένεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και ταλαιπωρία στους ασθενείς, που πήραν, σήμερα, μία πρώτη ... γεύση, με αναβολές προγραμματισμένων ραντεβού και χειρουργείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου