Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Ο ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ Ν.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 13/04/2010

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο Ρέθυμνο χθες η κινητή μονάδα μαστογράφου της ΝΑ Ηρακλείου
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010
Σε μια περίοδο που ο καρκίνος έχει εξελιχτεί σε μάστιγα και αποτελεί μια από τις βασικότερες αιτίες θανάτου και στη χώρα μας η τοπική αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει δράσεις δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό η κινητή μονάδα μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου βρέθηκε χθες στην πόλη του Ρεθύμνου δίδοντας τη δυνατότητα σε γυναίκες άνω των σαράντα ετών να εξεταστούν δωρεάν.

Είκοσι πέντε συνολικά γυναίκες υπεβλήθησαν χθες το πρωί σε μαστογραφία ενώ ο αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν πολύ μεγαλύτερος γεγονός που μαρτυρά την ανάγκη των πολιτών για τέτοιες πρωτοβουλίες. Η κινητή μονάδα μαστογράφου θα παραμείνει στο Ρέθυμνο μέχρι και την Παρασκευή, συνεχίζοντας το «ταξίδι» της στους δήμους Λαππαίων, Αρκαδίου, Κουλούκωνα και Φοίνικα, δίδοντας σε πολλές γυναίκες την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη εξέταση δωρεάν.

Η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη που βρέθηκε χθες στο Ρέθυμνο, μιλώντας για το έργο της κινητής μονάδας μαστογράφου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε διαπιστώσει την ανάγκη ο πολίτης να έχει φροντίδα ζωής δίπλα του και για αυτό το λόγο στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής και της δημόσιας υγείας υλοποιούμε πολιτικές που προσπαθούν να αγγίξουν τα προβλήματα των πολιτών και να δώσουν απαντήσεις. Στα πλαίσια αυτά είναι και η κινητή μονάδα μαστογράφου, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της Κρήτης. Προσπαθούμε με σωστό προγραμματισμό να δώσουμε απάντηση και στις γυναίκες των υπολοίπων νομών. Η μονάδα θα πάει και σε περιφερειακούς δήμους μετά από τον προγραμματισμό της ΝΑ Ρεθύμνου. Έχουμε καταφέρει να δώσουμε απαντήσεις σε προβλήματα και όλοι οι θεσμικοί μπορούμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών».

Από την πλευρά του ο νομάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Παπαδάκης τόνισε:

«Για πολλοστή φορά έρχεται στο Ρέθυμνο η κινητή μονάδα μαστογραφίας. Έχει προσφέρει πολύ, ιδιαίτερα σε χωριά της ενδοχώρας για αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη νομαρχία Ηρακλείου και ξεχωριστά τη νομάρχη την κυρία Σχοιναράκη που πάντα ανταποκρίνεται και προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες στο νομό μας. Δύο μηνύματα θέλουμε να στείλουμε μέσα από αυτή την ενέργεια: πρώτα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να προσφέρει και στο χώρο της υγείας και το δεύτερο ότι συμβάλλει στο συγκρητισμό».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων της κινητής μονάδας μαστογράφου στους υπόλοιπους δήμους έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 13-4-2010
Δήμος Φοίνικα:
- Υπεύθυνη κυρία Δασκαλάκη Αντωνία, τηλ. 2832031903
- Χώρος: Νέο δημοτικό σχολείο Πλακιά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-4-2010
Δήμος Λαππαίων:
- Υπεύθυνη: Κυρία Καστανιουδάκη Δέσποινα, τηλ.6974063068
- Χώρος: Δημαρχείο Επισκοπής.

ΠΕΜΠΤΗ 15-4-2010
Δήμος Αρκαδίου:
- Υπεύθυνος κ. Κοτζαμπασάκης Μανώλης, τηλ.6974158303, 2831087266
- Χώρος: Δημαρχείο Άδελε.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-4-2010
Δήμος Κουλούκωνα:
- Υπεύθυνη κυρία Βαρδιάμπαση Ελένη, τηλ. 2834340102
- Χώρος: Δημαρχείο Γαράζου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη επισκέψεων κινητού μαστογράφου στο Ρέθυμνο, νομαρχιακή σύμβουλο, κυρία Γιάννα Κεφαλογιάννη-Μπιρλιράκη, τηλ. 6974777405, 2831340708.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητή μονάδα μαστογράφου αφού ολοκληρώσει τις επισκέψεις της στους παραπάνω δήμους, θα επισκεφτεί εκ νέου το νομό για να καλύψει τυχόν ελλείψεις.

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=10402&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου