Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 15/04/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Καμιά διάθεση επίλυσης των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου»
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου, θέτει υπόψη της υπουργού Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η κυρία Όλγα Κεφαλλογιάννη.

Η βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησης της, ότι το γενικό νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς επτά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για τη συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας που υπήρχε σε εξέλιξη, τόσο για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του νοσοκομείου, όσο και για την προώθηση του θέματος εξεύρεσης οικοπέδου, προκειμένου να ανεγερθούν νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση του ιδρύματος.


Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση της: «Οι πολίτες του Ρεθύμνου αγωνιούν, καθώς δεν διαφαίνεται καμία διάθεση, καμία πρωτοβουλία, καμία ενέργεια επίλυσης του παραμικρού προβλήματος του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού.

Έχουν παρέλθει επτά μήνες, ο νέος διοικητής δεν έχει αναλάβει καθήκοντα και το νοσοκομείο παραμένει χωρίς διοίκηση, γεγονός πρωτοφανές. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα που κατασκευάστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής του νέου κανονισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε προσωπικό. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, με τελευταίο πολύ σοβαρό πρόβλημα τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου. Δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα στη διαδικασία εξεύρεσης οικοπέδου για την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στέγασης του Νοσοκομείου».

Η βουλευτής Ρεθύμνου ρωτά την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τι προτίθεται να κάνει για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για την υπογραφή και εφαρμογή του νέου οργανισμού λειτουργίας του ιδρύματος, για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, για την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τον αξονικό τομογράφο και αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύεται, ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία για την κατασκευή νέου, σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος για τη στέγαση του ιδρύματος.


Ομιλία της Ολγας

Κεφαλογιάννη στη Βουλή

Επίσης, η κυρία Κεφαλογιάννη ήταν αγορήτρια στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». Η ομιλία της βουλευτού της Νέας δημοκρατίας έχει ως εξής: «Χρόνια προβλήματα, όπως η παραοικονομία, η μείωση των εσόδων από την άμεση φορολογία, η καλπάζουσα φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία και η πολυνομία, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ελλείμματα, οδηγούν στην ανάγκη μιας ριζικής, φορολογικής μεταρρύθμισης. Η Νέα Δημοκρατία αναγνώρισε αυτή την ανάγκη, εκφράζοντας στήριξη στις όποιες θετικές πρωτοβουλίες εξαγγέλθηκαν, σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η Κυβέρνηση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Μετά από πρωτοφανή πολύμηνη καθυστέρηση (κατ’ ομολογία και αρκετών εξάλλου κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών), με οργιάζουσες φήμες, αλυσιδωτές αντιφάσεις και διαρκείς αλλαγές να βυθίζουν στην ανασφάλεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιτέλους φέρνει προς συζήτηση το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο, που δυστυχώς, είναι γραφειοκρατικό και αντιαναπτυξιακό, πρόχειρο και άδικο, βασισμένο σε μια στενά εισπρακτική λογική, που μειώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αντίθετο με τις θέσεις μεγάλης μερίδας των εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, που καταγγέλλουν ότι η διαβούλευση έγινε για τα «μάτια του κόσμου». Έχουν ήδη αυξηθεί οι φόροι κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα και στον Φ.Π.Α.

Έχουν ήδη συρρικνωθεί τα εισοδήματα. Έχει ήδη μειωθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών και η ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Μπροστά στον κίνδυνο βαθιάς, γενικευμένης ύφεσης, τα προτεινόμενα υπό συζήτηση μέτρα κρύβουν επικίνδυνες παγίδες. Δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάνε να λύσουν. Προπαντός, δεν δίνουν τις αναγκαίες ανάσες. Είναι μέτρα-ασφυξίας, που στραγγαλίζουν την αγορά και εξαντλούν την ελληνική οικονομία».



Συνάντηση με τουριστικούς φορείς


Στο μεταξύ, η βουλευτής Ρεθύμνου, ως τομεάρχης τουριστικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), κ. Ντίνο Αστρά, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Ποδηματά και τη Γενική Γραμματέα κυρία Σίσσυ Λιγνού, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης μητρώου συνεδρίων, προκειμένου να μπορούν να εξάγονται στατιστικά στοιχεία για τα συνέδρια που οργανώνονται στην Ελλάδα, το θέμα της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος οργανωτή συνεδρίου και η στοχευμένη προβολή του συνεδριακού τουρισμού. Το προεδρείο της HAPCO ενημέρωσε την κυρία Κεφαλογιάννη για τη λειτουργία της επιτροπής συνεδριακού τουρισμού που συστάθηκε και λειτούργησε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το αίτημα να επαναλειτουργήσει η συγκεκριμένη επιτροπή και επί σημερινής κυβερνήσεως, πράγμα που όμως ακόμα δεν έχει γίνει. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του συνεδριακού κέντρου της Αθήνας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του tae-kwon-do στο Φάληρο.

Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι «ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί κλάδο αιχμής για την αύξηση του αριθμού επισκεπτών στη χώρα μας, τόσο στην υψηλή περίοδο όσο και στην εκτός αιχμής τουριστική σαιζόν. Ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επίπεδου, ενισχύοντας τις τουριστικές εισπράξεις της χώρας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη σε σειρά τουριστικών επαγγελμάτων».


http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=10488&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου