Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δελτίο τυπου σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Ληξουρίου

Ας μας απαντήσει ο κ. Μαρκάτος τι επιθυμεί τελικά.....
Το Σωματείο Εργαζομένων αισθάνεται την υποχρέωση να γνωστοποιήσει τόσο στους αρμόδιους φορείς όσο και στο λαό της Παλικής ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου αντί να παλέψει μαζί μας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Υπηρεσιών για την ανάπτυξη και την πρόοδο του , συνεχώς με τις κινήσεις του και την συμπεριφορά του βαίνει προς την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων Υπηρεσιών στους κατοίκους της Παλικής.

Συγκεκριμένα αποδυναμώνει συνεχώς τη Νοσηλευτική υπηρεσία με παράνομες μετακινήσεις νοσηλευτών.
Οι υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται οφείλονται στη φιλοτιμία και ευσυνειδησία του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που δουλεύουν με υπερβάλλοντα ζήλο. Όμως οι αντιξοότητες είναι πολλαπλές και δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους του να αρθούν.
Δεν είναι δυνατόν επί παραδείγματι να παρέχει υπηρεσίες μια νοσηλεύτρια και στην κλινική και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όταν το νοσοκομείο στερείται νυχτοφύλακα με κίνδυνο τη ζωή της. Και για να προλάβουμε την διαστρέβλωση της αλήθειας να σας διευκρινίσουμε ότι μπορεί αυτή την περίοδο η νοσηλευτική υπηρεσία να αποτελείται από έναν ικανοποιητικό αριθμό νοσηλευτών που δίνει την δυνατότητα παροχής ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας δεν σημαίνει όμως ότι αντικαθιστά το ρόλο του νυχτοφύλακα. Ακόμη κ. Διοικητά να σας τονίσουμε ότι αρμόδια για να κρίνει των αριθμό νοσηλευτών ανά βάρδια είναι μόνο η διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ουδείς άλλος.
Ας μας απαντήσει ο κ. Μαρκάτος τι επιθυμεί τελικά ένα νοσοκομείο φάντασμα ή ένα νοσοκομείο με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ανοδικούς δείκτες (άλλωστε αυτή είναι και η υποχρέωσή του).
Ας μας απαντήσει επίσης ο κ. Μαρκάτος πότε θα τακτοποιηθούν οι οφειλές του προσωπικού για νυχτερινά και εξαιρέσιμα μηνός Δεκεμβρίου 2009, Ιουλίου - Αυγούστου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010, παίρνοντας επιτέλους σοβαρά τον ρόλο που του έχουν αναθέσει και όχι συνεχώς να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και ας σταματήσει επιτέλους να κάνει κατάχρηση της εξουσίας που του έδωσε η πολιτεία.
Ακόμη το Σωματείο θέλει να καταγγείλει την αδιαφορία του Διοικητή για την επίλυση του σοβαρού θέματος της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου που εκκρεμεί από την ημέρα του διορισμού του στο Νοσοκομείο και επαφίεται στον εθελοντισμό συμπολιτών μας που δεν έχουν και αντίστοιχη εκπαίδευση.
Τέλος κ. Διοικητά μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι οι ενέργειές σας όσον αφορά τις κρίσεις προσωπικού σε θέσεις ευθύνης , οι οποίες όπως και εσείς γνωρίζετε δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο νοσοκομείο μας;
Δυστυχώς η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουμε για τη στήριξη και τη διατήρηση του Μαντζαβινατείου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αδυναμία Διοίκησης και γι’ αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν και τους συμπολίτες μας να λάβουν γνώση.
Το Δ.Σ του Σωματείου ΕργαζομένωνΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου