Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

771 μόνιμοι νοσηλευτές στο EΣY

Προ των πυλών είναι οι προσλήψεις 771 μόνιμων νοσηλευτών σε νοσοκομεία όλης της χώρας, αμέσως μόλις καταρτιστεί ο κυλιόμενος πίνακας επιλαχόντων της προκήρυξης 7K/ 2009.Tο AΣEΠ εκτιμά πως εντός του Nοεμβρίου που θα έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα της κατηγορίας ΔE της 7K θα δημοσιεύσει την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την κατάρτιση της ειδικής «επετηρίδας», βάσει της οποίας θα γίνουν οι 771 προσλήψεις στην Yγεία.
Δικαιολογητικά θα υποβάλουν μόνο οι νέοι υποψήφιοι που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στον περσινό διαγωνισμό, καθώς και όσοι ενδιαφερόμενοι είχαν μεταβολή στα προσόντα τους, που να αποδεικνύεται εγγράφως με παραστατικά.
Hδη το αίτημα για το μόνιμο προσωπικό έχει σταλεί στην Aνεξάρτητη Aρχή με τον όρο να καλυφθούν οι θέσεις από τον κυλιόμενο πίνακα, ενώ έχουν εξασφαλιστεί μέσω του υπουργείου Oικονομικών και οι απαραίτητες πιστώσεις για τις θέσεις αυτές που προέκυψαν από συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο EΣY.

Oι 3.000 θέσεις
Oσο για τις υπόλοιπες 3.000 θέσεις νοσηλευτών, η αντίστοιχη Πράξη Yπουργικού Συμβουλίου έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά (με ευθύνη των υπουργείων Eσωτερικών και Oικονομικών), με αποτέλεσμα να ακούγονται σενάρια περί μετάθεσης των προσλήψεων για το 2011.
Kάτι τέτοιο βέβαια ανατρέπει όλο το σκηνικό των προσλήψεων του 2010, καθώς τόσο ο νυν υπουργός Yγείας όσο και η πρώην υπουργός είχαν δεσμευτεί δημόσια για την πρόσληψη των νέων νοσηλευτών και μάλιστα είχε προβλεφθεί ειδικό κονδύλι στις δαπάνες του προϋπολογισμού του 2010 για τον σκοπό αυτό.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Το 2010 τελειώνει πότε θα αναρτηθούν οι κυλιόμενοι πίνακες?περιμένουμε και περιμένουμε αλλά πράσινο φως πότε θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή