Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Έκλεψαν το ταμείο στα εξωτερικά ιατρεία

Αναστάτωση επικράτησε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Άγνωστοι, «τρύπωσαν» στα εξωτερικά ιατρεία και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο είχε συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια των ασθενών, οι οποίοι μετά από προγραμματισμένα ραντεβού υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που αφαιρέθηκε από το ταμείο ήταν 150 ευρώ, ενώ «φτερά» έκανε και η τσάντα της νοσηλεύτριας που είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία χθες το βράδυ. Το γεγονός αντιλήφθηκε η νοσηλεύτρια, στις επτά το απόγευμα περίπου, η οποία αιφνιδιάστηκε όταν διαπίστωσε αρχικά ότι είχαν κάνει «φτερά» τα ελάχιστα χρήματα του ταμείου και στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι μαζί είχε κάνει φτερά και η τσάντα της που περιείχε προσωπικά της αντικείμενα αλλά και κάποιο μικροποσό.


Τόσο εκείνη όσο και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν χθες στα απογευματινά ιατρεία, δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιος ή ποιοι ήταν οι δράστες. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το προσωπικό που βρίσκεται στα απογευματινά ιατρεία καθημερινά είναι από δυο έως τέσσερα άτομα, τα οποία εκτελούν παράλληλα όλες τις αρμοδιότητες, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που πραγματοποιεί τις εισπράξεις και έχει την αποκλειστική ευθύνη του ταμείου.

Η κλοπή δεν έγινε αντιληπτή ούτε από τους ανθρώπους ασφαλείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το περιστατικό όταν αυτό είχε πια συμβεί. Τα δυο άτομα που βρισκόντουσαν σε υπηρεσία χθες το απόγευμα, αναζήτησαν τους δράστες στους χώρους του νοσοκομείου, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να τους εντοπίσουν. Το συμβάν προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί και άλλα παρόμοια περιστατικά τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και εις βάρος επισκεπτών και ασθενών του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη στο νοσοκομείο. Δεν είναι η πρώτη κλοπή που γίνεται το τελευταίο διάστημα. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο για να νιώθουμε όλοι πιο ασφαλείς. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως όσα άτομα κι αν εργάζονται σε κάθε βάρδια στον τομέα της ασφάλειας, δεν είναι εύκολο να ελέγξουν τόσο κόσμο που μπαίνει και βγαίνει καθημερινά από το νοσοκομείο» ανέφερε στα «Ρ.Ν» εργαζόμενος του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου