Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Παράνομα σε ιδιωτική κλινική στελέχη του ΕΣΥ

Παράνομη εργασιακή σχέση με ιδιωτική Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ηρακλείου, καθώς συμμετέχουν σε επεμβάσεις καρδιάς έχουν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δηλαδή μέλη του ΕΣΥ, ενώ ο ένας από αυτούς είναι γνωστός συνδικαλιστής.
Τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα των επαγγελματιών υγείας που απαρτίζουν ιατρική ομάδα του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου με την επισήμανση ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εργάζονται σε κλινικές του ΕΣΥ, κάτι βέβαια που είναι αναληθές.

Η συνεργασία αυτή, την οποία απαγορεύει σαφώς η ελληνική νομοθεσία, προφανώς δεν είναι σε γνώση της διοίκησης του ΠΕΠΑΓΝΗ, αφού σʼαυτή την περίπτωση, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όχι μόνο γιατί εργάζονται παράνομα και εκτός ΕΣΥ, αλλά και γιατί δήλωναν ψευδώς στο ιδιωτικό θεραπευτήριο ότι δεν έχουν σχέση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την τακτική αυτή, -της παράνομης συνεργασίας με ιδιωτικά κέντρα- ακολουθούν κι άλλοι εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων του Ηρακλείου, εν αγνοία των διοικήσεών τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν ήδη κινηθεί πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου