Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Παρασύρη για τη «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ»

Αναφορά σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, κ Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.


Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι τα κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μειώνονται συνεχώς λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Κατά συνέπεια η λειτουργία της ΜΕΘ είναι απολύτως ανεπαρκής ειδικά σε ημέρες γενικής εφημερίας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι καθημερινώς αναβάλλονται 1 με 2 προγραμματισμένα χειρουργεία την ώρα που οι γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν μια μακριά λίστα με ανθρώπους που πρέπει να νοσηλευτούν στην ΜΕΘ.

Παρά το γεγονός αναφέρει ο κ. Παρασύρης στην αναφορά του «ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται νέοι νοσηλευτές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, λύση του προβλήματος μπορεί να υπάρξει μόνο μακροπρόθεσμα καθώς οι νοσηλευτές θα πρέπει να εκπαιδευτούν».

Όπως επισημαίνει άλλωστε ο διευθυντής της μονάδας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος «για να λειτουργήσει με 20 κρεβάτια η μονάδα, όπως είναι ο στόχος, θα πρέπει να διοριστούν 32 μόνιμοι νοσηλευτές».

Ως εκ τούτου ο κ. Παρασύρης ζητάει από το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει το εν λόγω ζήτημα και να δώσει το συντομότερο μια λύση προς όφελος των ασθενών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου