Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλαδική απεργία 23/3/2011

                                          ΣΗΜΕΡΑ




ΚΑΛΕΣΜΑ



Όλοι στην αυριανή 24ωρη απεργία

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00


ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ


ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ




Οι εργαζόμενοι βιώνουν σήμερα την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής τους.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς.

Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές. Αποδιαρθρώνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις Υπηρεσιών και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και τα συλλογικά δικαιώματα προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες.

Η πολιτική που ακολουθούν παρά τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία οδηγεί σε νέα αδιέξοδα.

Νέα επώδυνα μέτρα με τα επικαιροποιημένα μνημόνια προωθούνται σε βάρος μας σε ένα παράλογο, αντικοινωνικό και αδιέξοδο κατήφορο.





Το νέο μισθολόγιο γίνεται «όχημα» για τη διαιώνιση της λιτότητας και την περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων μας.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μας μιλούν και πάλι για μονόδρομους.

Με τις επιλογές που προωθούνται σε επίπεδο Ε.Ε. για το χρέος, στοχεύουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων και να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες 10ετίες.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους υπέρ της κοινωνίας και όχι των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη.

Έχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για μας και τα παιδιά μας, για την επιτυχία των αγώνων μας.





Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου