Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στο "ψυγείο" το Νοσοκομείο, παρά την οριακή στελέχωση

Μέχρι νεωτέρας «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και στους διορισμούς όσων είχαν πετύχει μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ακόμη και για τα περιφερειακά Νοσοκομεία που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι μεγάλες – στου Ρεθύμνου οι ελλείψεις είναι τραγικές – δεν υπάρχει καμία εξαίρεση.


Τι κι αν ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος πριν μερικές ημέρες σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων έκανε λόγο (για μια ακόμη φορά) για 3.000 προσλήψεις. Ο Γιάννης Ραγκούσης βάζει «φρένο» σε όλα και αφού επανεξεταστούν οι ανάγκες θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση (Υγείας – Εσωτερικών) για νέες προσλήψεις.

Δεδομένου ότι στο ρεθυμνιώτικο Νοσοκομείο σε περίπου δυο εβδομάδες το κτήριο της επέκτασης θα παραδοθεί προς χρήση, όπως δηλώνει στην Κρητική Επιθεώρηση ο Διοικητής Γιώργος Μοσχοβάκης, είναι απορίας άξιον πως θα επεκτείνει τη δράση του με το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό που όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο διοικητής είναι στα όριά του πια.

Θα είναι ένα κτήριο μεγάλης έκτασης με το ελάχιστο προσωπικό του ΤΕΠ και της Παιδιατρικής κλινικής και με τον εξοπλισμό που ήδη υπάρχει στα συγκεκριμένα τμήματα αφού ο νέος εξοπλισμός έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται να τον προμηθευτεί το ίδρυμα πριν το τέλος του 2011. Ζητούμενο βέβαια, τουλάχιστον για το ΤΕΠ, είναι να μετεγκατασταθεί από τον απαράδεκτο χώρο που λειτουργεί τώρα, ωστόσο παραμένει επιτακτική ανάγκη και η στελέχωσή του για να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ασθενείς.

Σήμερα πάντως θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο για να επιθεωρήσει τις εργασίες στη νέα πτέρυγα και να δει τις τελευταίες λεπτομέρειες, μηχανικός από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, ενώ έχει δημιουργηθεί από το Νοσοκομείο και μια επιτροπή διοικητικής παραλαβής.

"Παγώνει" ενδεχόμενο νέου νοσοκομείου από τον Α. Λοβέρδο

Στο μεταξύ απάντηση για την επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έδωσε με έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή σχετική ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Λευτέρη Αυγενάκη.
Στο έγγραφο αναφέρεται πως ολοκληρώνεται το έργο "Επέκταση Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου", προϋπολογισμού 5.627.509 ευρώ.

Αναφέρει επίσης πως στη ΔΕΠΑΝΟΜ ανατέθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 2.226.425 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης τους πόρους του ΠΕΠ Κρήτης ΕΣΠΑ 2007-2013. Στον εν λόγω εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών.

Ο Υπουργός Υγείας ωστόσο για το ενδεχόμενο ανέγερσης Νομαρχιακού Νοσοκομείου, δηλώνει ότι "το έργο αυτό δεν περιλαμβάνεται στην επιχειρησιακή συμφωνία των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών και ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση για την ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου