Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για την επέκταση του Βενιζελείου

Υπεγράφη η σύμβαση της ανάθεσης της μελέτης για την επέκταση του Βενιζελείου, ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τους μελετητές σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε χθες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου.


Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ (2.497.917+ΦΠΑ) και αφορά το μεγάλο έργο της επέκτασης του Βενιζελείου για την κατασκευή νέων πτερύγων που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα επισκεφθούν το Ηράκλειο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και μελετητές για επιτόπου συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Οπως έχει γράψει η “Π” το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και έχει αρχικό προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η σχετική πρόταση, κατατέθηκε από τη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Το έργο αφορά στην αξιοποίηση 6.000 τ.μ. που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, για την ανέγερση τμημάτων όπου θα στεγαστούν κλινικές και υπηρεσίες, ενώ θεωρείται ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την έκθεση της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Χρυσούλας Πουλιανάκη, η κατασκευή των νέων πτερύγων είναι ζωτικής σημασίας για το Βενιζέλειο, διότι εκτός από τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής υποδομής του, με την κατασκευή τους θα γίνει εφικτή η ανακαίνιση του παλιού κτιρίου, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε οριακά επίπιεδα, λόγω της βαριάς και μακρόχρονης χρήσης του. Οι υπάρχοντες νοσηλευτικοί θάλαμοι είναι ανεπαρκείς, παλαιών προδιαγραφών (8κλινοι και 10κλινοι με ομαδικά WC ανα πτέρυγα ορόφου κατασκευής 1955 για χρήση σανατορίου).



Τι προβλέπει το έργο

Στην εγκεκριμένη ρυθμιστική μελέτη του νοσοκομείου, προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων χειρουργείων που ήδη λειτουργούν, η κατασκευή νέων πτερύγων συνολικής επιφάνειας 6,312.76 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου του υπογείου και των ημιυπαίθριων χώρων καθώς και 383,67 τ.μ. συνδετήριας γέφυρας.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα των νέων πτερύγων, που προβλέπονται να κατασκευασθούν στην ανατολική πλευρά του νοσοκομείου περιλαμβάνει:

Στο υπόγειο βοηθητικούς χώρους (αρχείο, αποθήκες, συνεργεία, εγκαταστάσεις) στο ισόγειο γραφεία διοικητικής, τεχνικής, νοσηλευτικής, ιατρικής υπηρεσίας.

Στον αʼ όροφο, κλινικές 39 κλινών με σύγχρονες προδιαγραφές δωματίων (1,2 και 4 κλινών) και εφημερείο 3 κλινών. Περιλαμβάνονται οι απαιτούμενοι χώροι (WC ανά δωμάτιο, αποθηκευτικοί χώροι, χώροι αναμονής). Στον βʼ όροφο κλινικές 40 κλινών με σύγχρονες προδιαγραφές δωματίων (1, 2 και 4 κλινών) και μονάδα ειδικών λοιμώξεων 3 κλινών. Η συνδετήρια γέφυρα θα συνδέει όλους τους ορόφους με το υφιστάμενο νοσοκομείο-χειρουργεία.

Οι υποδομές είναι σύγχρονων προδιαγραφών, και περιλαμβάνουν κλιματισμό όλων των χώρων, κάθε απαιτούμενη εγκατάσταση για να εξυπηρετεί τις ειδικές χρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Προβλέπονται ανελκυστήρες για την κατακόρυφη επικοινωνία του κτιρίου. Στο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται και η περιβαλλοντική μελέτη για το σύνολο των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου