Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Χρηματοδότηση-«ανάσα» δύο εκατ. ευρώ

Στις αρμόδιες ΔΟΥ θα βρίσκεται το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι το 28% του προϋπολογισμού του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου, ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να πάρουν τα χρήματά τους και να ξεκινήσουν τις πληρωμές μισθών και φαρμάκων.


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου ύψους δύο εκατ. ευρώ από το «μερίδιο» του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

Οι διοικήσεις των δυο ιδρυμάτων, σε συνεδρίασή τους την περασμένη Παρασκευή, είχαν αποφασίσει την αναστολή της συμμετοχής τους στο σύστημα των εφημεριών (πρακτικά το «κλείσιμο» τους), λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Αναστολή λειτουργίας σημαίνει για ένα νοσοκομείο ότι θα ολοκληρωθεί η νοσηλεία όσων ασθενών νοσηλεύονται ήδη σε αυτό, αλλά δεν θα εισάγονται καινούργιοι. Επίσης, μόνο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν, τα οποία, όμως, θα παραπέμπουν τα περιστατικά αλλού.

Οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, εφόσον λάβουν τα χρήματα του προϋπολογισμού τους, θα αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν την απόφαση τους και ποιες θα είναι οι κινήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Θέμα συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων και ενσωμάτωσής τους σε άλλο δεν τίθεται πάντως, καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα του πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία υπάγονται σε αυστηρό καθεστώς διαχείρισης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου