Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τέλος από τη ΔΥΠΕ ο Φραγκιαδουλάκης

Η απογοήτευση από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας τον ίδιο αλλά και τα θέματα υγείας στην Κρήτη, όπως και η προβληματική συνεργασία και ο πόλεμος που έχει δεχθεί από στελέχη του χώρου στο Ηράκλειο, οδήγησε τον διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Μάνο Φραγκιαδουλάκη στην απόφαση να υποβάλει σήμερα εγγράφως την παραίτησή του-για την οιποία ουσιαστικά εξαναγκάστηκε-ενώ ενημέρωσε χθες τηλεφωνικά, τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Ο ίδιος, μιλώντας στην “Π”, είπε ότι κανείς από το υπουργείο δεν του τηλεφώνησε και δεν τον εξανάγκασε σε παραίτηση, όπως φημολογείται, ούτε η απόφαση του αυτή σχετίζεται με πιέσεις που έχει δεχθεί και αφορούν σε επικείμενες διοικητικές συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ουσιαστικά του το “ζήτησε” στενός συνεργάτης του υπουργού.

Πριν λίγες ημέρες, είχε έντονο διάλογο με τον υπουργό Υγείας, στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε γίνει στην Αθήνα.

Ο Μ. Φραγκιαδουλάκης του ζήτησε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, για να ξεμπλοκάρει το θέμα των προμηθειών στα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών, ενώ ο Α. Λοβέρδος, εξοργισμένος είπε ότι όσοι τα λένε αυτά υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και έφυγε για να επιστρέψει μισή ώρα αργότερα.

Η αντίδραση αυτή του υπουργού ήταν το ποτήρι “ξεχείλισε” για τον ΔΥΠΕάρχη, καθώς είχαν προηγηθεί κι άλλες περιπτώσεις που είχε αισθανθεί ότι το υπουργείο τον είχε “αδειάσει”. Επιπλέον, υπήρχε δυσλειτουργική συνεργασία με διοικητές νοσοκομείων και κυρίως με τον Νίκο Κοκκίνη του ΠΕΠΑΓΝΗ.

Το έγγραφο που θα σταλεί σήμερα στο υπουργείο, θα περιλαμβάνει ένα μικρό απολογισμό του έργου του και την αναφορά ότι η 7μηνη θητεία του, έχει λήξει και δεν επιθυμεί να παραμείνει άλλο σʼ αυτή τη θέση.

Ο Μ. Φραγκιαδουλάκης, θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να μιλήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν σʼ αυτή την απόφαση αλλά και για το έργο της ΔΥΠΕ μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου