Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σκοπιμότητες πίσω από την Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ

Επιστολή στο υπουργείο από τον Φραγκιαδουλάκη πριν φύγει

Σε σκοπιμότητες που κρύβονται τόσα χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΕΠΑΓΝΗ αναφέρθηκε μιλώντας στην “Π” ο παραιτηθείς διοικητής της ΔΥΠΕ Μάνος Φραγκιαδουλάκης ο οποίος έστειλε χθες νέα επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και Υγείας τονίζοντας ότι ελπίζει να έχει σύντομα την απάντησή τους όχι έγγραφη αλλά έμπρακτη.


Να σημειωθεί ότι το ετήσιο κόστος των επεμβάσεων καρδιάς σε Κρητικούς φθάνει τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκιαδουλάκης τονίζει ότι πρέπει επιτέλους να προωθηθεί ο κατʼ απόλυτη προτεραιότητα διορισμός με την ανάλογη σχετική πίστωση του γιατρού μέλους ΔΕΠ που έχει επιλεγεί για την διεύθυνση αυτής της κλινικής (πρόκειται για τον καρδιοχειρουργό Γιώργο Λαζόπουλο) ώστε να μπορέσει η έτοιμη κλινική να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος είπε στην “Π”: “Ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τη μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής ενώ εδώ και χρόνια ολόκληρες οικογένειες πηγαίνουν στην Αθήνα για να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς ο δικός τους άνθρωπος;”.



“Δεν γνωρίζω πότε θα έρθω”, λέει ο καρδιοχειρουργός

Η “Π” επικοινώνησε χθες με τον καρδιοχειρουργό κ. Λαζόπουλο ο οποίος ανέφερε: “Δεν έχω καμία νεότερη ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψής μου. Πάντως τον Μάιο σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει γίνει αυτό”.

Επεμβάσεις και πάλι από επισκέπτη καρδιοχειρουργό

Ο διοικητής του ΠΕΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης έχει δεσμευθεί για την έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής μέσα στον Μάιο με μικρό αριθμό επεμβάσεων κάθε εβδομάδα ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος στην “Π”, αφού δεν έχει προχωρήσει το θέμα του κ. Λαζόπουλου, εξετάζει την λύση να χειρουργεί στο Πανεπιστημιακό επισκέπτης καρδιοχειρουργός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επαφές γίνονται με τον κ. Μιχάλη από το Ωνάσειο (που είναι και ο επικρατέστερος) και με τον κ. Ρόκκα από το Αττικό Νοσοκομείο ο οποίος πριν μερικά χρόνια χειρουργούσε και πάλι ως επισκέπτης καρδιοχειρουργός στο ΠΕΠΑΓΝΗ.



Εως 6 εκατομμύρια ετησίως το κόστος των επεμβάσεων σε Κρητικούς

Περίπου 500-600 Κρητικοί υποβάλλονται κάθε χρόνο σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Το 1/3 από αυτούς εγχειρίζεται στις 2 ιδιωτικές καρδιοχειρουργικές κλινικές που λειτουργούν στο Ηράκλειο ενώ το 2/3 καταλήγουν σε κέντρα της Αθήνας και κυρίως το Ιατρικό Αθηνών και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Το ετήσιο κόστος των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς της Κρήτης φθάνει τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου