Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έλεγχος του ΣΔΟΕ & Επιθεωρητών του υπ.υγείας σε 3 Γιατρούς του ΠΑΓΝΗ

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, έχουν εγκατασταθεί από τη Δευτέρα 2 επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας και κάνουν φύλλο και φτερό αρχεία και φακέλους που σχετίζονται με τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα εστιάζεται σε συγκεκριμένα χειρουργικά τμήματα και στη χρήση υλικών που έχουν κάνει και αφορά σε προηγούμενα χρόνια.

Ερευνα γίνεται και στη γνωστή υπόθεση που αφορά στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, δημοσιοποιήθηκε και πόρισμα που είχε σχέση με την ανεξέλεγκτη χρήση πανάκριβων υλικών από τη Γυναικολογική κλινική που την τριετία 2007-2009, είχε χρησιμοποιήσει τα περισσότερα υλικά (59,17%) από όλες τις υπόλοιπες χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας, έχει καταθέσει μεγάλο αριθμό φακέλων στις εισαγγελικές Αρχές, για υποθέσεις που σχετίζονται με διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε νοσοκομεία και ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε για το 2010 το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κατέθεσε ογδόντα πορίσματα στις εισαγγελικές Αρχές λόγω ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Παράλληλα, άλλα εικοσιτέσσερα πορίσματα διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς σύμφωνα με τον καταλογισμό των επιθεωρητών η ζημία του Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 7,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Μιχάλη Σαμπατακάκη, “στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου”.

ΠΗΓΗ

"Ξεσκονίζουν" τρεις γιατρούς του ΠΑΓΝΗ


Στο μικροσκόπιο κλιμακίου του ΣΔΟΕ και του Υπ. Υγείας οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί τριών χειρουργών - Ο ένας έχει, πλέον, ιδιωτεύσει.

Τη δράση συγκεκριμένων γιατρών - μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης ερευνούν κλιμάκια του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Υγείας, που βρίσκονται στο Ηράκλειο από την προηγούμενη εβδομάδα.


Οι ελεγκτές κάνουν "φύλλο και φτερό" όλα εκείνα τα στοιχεία που "μαρτυρούν" τη δράση των γιατρών, ενώ τουλάχιστον τρεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Οι γιατροί - χειρουργοί προέρχονται από διαφορετικά τμήματα, (Ορθοπεδική και Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινικές), ενώ ο ένας έχει πλέον ιδιωτεύσει.

Στους λογαριασμούς των τριών γιατρών βρέθηκαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, τα οποία δε "δικαιολογούνται" από την εργασία τους στο δημόσιο νοσοκομείο.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου αναζητούν την άκρη του νήματος, ενώ τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στο Ηράκλειο, τουλάχιστον ως αύριο.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου