Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Tο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο νέο κτήριο του Νοσοκομειου Ρεθύμνου

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από χθες το βράδυ λειτουργεί στο ισόγειο του νέου κτηρίου, αφού ολοκληρώθηκε η μετακόμιση από τον παλιό χώρο.

Όποιος έχει επισκεφθεί το παλαιό ΤΕΠ και δει τώρα το νέο, σίγουρα εντυπωσιάζεται και αντιλαμβάνεται τις άθλιες συνθήκες στέγασης του Τμήματος στο συγκεκριμένο χώρο επί πολλά χρόνια. Νέος εξοπλισμός, φωτεινά χρώματα, η βραχεία νοσηλεία σε επιτέλους αξιοπρεπείς συνθήκες, χώροι σύγχρονοι και λειτουργικοί.


«Αγκάθι» βέβαια και πολύ σημαντικό παραμένει το θέμα του προσωπικού, ειδικά λόγω του ότι εκτός από τον μικρό αριθμό εργαζομένων, σε οκτώ μήνες, οι συμβάσεις δέκα εξ αυτών λήγουν και άγνωστο θα είναι το μέλλον της λειτουργίας του Τμήματος.

Στο νέο τμήμα χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας γίνονταν δοκιμές σε εξοπλισμό και μηχανήματα, χωρίς να παρουσιαστούν ουσιώδη προβλήματα, όπως επισημαίνει και ο διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης.

«Είμαστε πλήρως ακριβείς στα χρονοδιαγράμματα τη στιγμή που οι μετακομίσεις στα νοσοκομεία ίσως είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα.

Δοκιμές γίνονταν όλο ο διάστημα της μετακόμισης, συνέχεια. Ίσως υπάρξουν κάποια προβλήματα αρχικά αλλά μετά από ενάμισι με δυο μήνες θα έχουν επιλυθεί. Όσα προβλήματα άλλωστε εμφανίστηκαν λύθηκαν άμεσα και ήταν επουσιώδη».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει στο χώρο του παλιού ΤΕΠ δεν θέλησε να απαντήσει, περιορίστηκε μόνο να πει πως υπάρχουν πολλές ιδέες οι οποίες ωστόσο δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού, ο ίδιος είπε πως «ειδικά σε νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις και υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν «τρομακτικές αναταράξεις στο νοσοκομείο, αν δεν προνοήσουμε για νέο προσωπικό μετά από 8 μήνες που θα φύγουν τα δέκα άτομα που έχουμε τώρα. Αν φύγουν θα έχουμε σοβαρότατες αναταράξεις», όπως είπε ο κ. Μοσχοβάκης.

Παράλληλα χαρακτήρισε προσωρινή «ανάσα» τη νέα πτέρυγα τονίζοντας πως «κάποια στιγμή το νοσοκομείο πρέπει να αναζητήσει νέους χώρους για να αναπνεύσει, για να μην είναι στο κέντρο της πόλης».

Ο κ. Μοσχοβάκης θεώρησε χρέος του ως διοικητής να ευχαριστήσει «τον Σήφη Βαρδινογιάννη και τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη που ξεκίνησαν το έργο με τις δωρεές τους, τον Γιώργο Αγγελιδάκη που είχε το όραμα και την ιδέα, τους πρώην διοικητές Μάρκο Βεκρή και Αγάπιο Ακουμιανάκη, τη νυν πολιτική εξουσία και κυρίως τον υφυπουργό Μανώλη Όθωνα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ, Γιάννη Φωτάκη, μια μακρά αλυσίδα ανθρώπων που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του κτηρίου».

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου