Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από το δήμο Ρεθύμνου.

Συνεχίζεται από το δήμο Ρεθύμνου το πρόγραμμα του δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες ηλικίας 25 έως 65 ετών του νομού Ρεθύμνου.
Πρόκειται για μια κοινή δράση του δήμου με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η εξέταση γίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη πρωί στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Με ένα τηλεφώνημα στο 2831026070, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να κλείσει ραντεβού για να προστατεύσει τον εαυτό της από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη 186 γυναίκες έχουν κάνει τεστ ΠΑΠ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, ένα νούμερο που θεωρείται υψηλό αν σκεφτούμε ότι οι λήψεις από τη μαία γίνονται μόνο δυο πρωινά την εβδομάδα. Επίσης έχουν εξεταστεί γυναίκες που δεν είχαν κάνει ποτέ το τεστ και ήταν ευκαιρία για αυτές η δυνατότητα που τους προσφέρεται μέσω του προγράμματος.

Το πρόγραμμα, σημειώνεται από το δήμο πως θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ενδιαφέρον, με στόχο να προστατευθούν όλες οι γυναίκες του νομού, να καταπολεμηθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.

Γι’ αυτό ο δήμος προτρέπει κάθε γυναίκα να μη διστάσει και να τηλεφωνήσει για ραντεβού και εξέταση.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου