Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τα ειδικά κριτήρια για τη διαθεσιμότητα στο υπουργείο υγείας

Τα ειδικά κριτήρια βάσει των οποίων θα βγουν σε κινητικότητα οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν τα αρμόδια υπουργεία. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην προϋπηρεσία του υπαλλήλου με ανώτατο όριο τα 43 μόρια.

Η απόφαση αφορά τους υπαλλήλους πλην ιατρών του ΕΣΥ, μόνιμων ιατρών και ιατρών πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.




Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τρίτης, τα χρόνια που έχει συμπληρώσει ο υπάλληλος σε κλινική, μονάδα κλπ, εφόσον η δομή διατηρείται, μοριοδοτούνται ανάλογα με την παλαιότητα.


  • τα 2 πρώτα χρόνια: +2 μόρια
  • τα επόμενα 3 χρόνια: +6 μόρια
  • τα επόμενα 5 χρόνια: +15 μόρια
  • μετά τη δεκαετία: +4 μόρια ανά έτος
Επιπλέον 7 μόρια δίνουν τα χρόνια υπηρεσίας στην παρούσα απασχόληση. Εφόσον, δηλαδή, η δομή διατηρείται παίρνει +3 μόρια για τα πρώτα δύο χρόνια υπηρεσίας και +7 μόρια προϋπηρεσία άνω των δύο ετών.

Με αυτό τον τρόπο το μέγιστο όριο μοριοδότησης μπορεί να φτάσει τα 50 μόρια.

Εν τω μεταξύ, υπεγράφη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και τον τρόπο μοριοδότησής τους.


Η απόφαση αποτελεί συνέχεια εκείνης της 2ας Αυγούστου (προέβλεπε τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα) και βασιζόταν, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε τέσσερις αρχές: αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο της αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου