Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 28/04/2010

Συσκέψεις για την ολοκλήρωση της επέκτασης του Νοσοκομείου
28/04/10



Διαδοχικές συσκέψεις – τέσσερις μέχρι στιγμής – έχουν πραγματοποιηθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ το τελευταίο διάστημα, όπου συζητείται το πολύ σοβαρό θέμα με την εκκρεμότητα της επέκτασης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στις συναντήσεις που έχουν γίνει με τον ανάδοχο εργολάβο του κτηρίου της επέκτασης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, εξετάζονται όλα τα ζητήματα οικονομικής και διοικητικής κυρίως φύσης που εκκρεμούν, όπως τονίζει στην Κρητική Επιθεώρηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Γιάννης Φωτάκης.

Το θέμα της επέκτασης είναι ένας σοβαρός διοικητικός γρίφος τονίζει ο κ. Φωτάκης, ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία του ότι πλέον «είμαστε σε καλό δρόμο» και δεν
 αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να γνωστοποιηθούν θετικές εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Το γεγονός ότι το έργο είχε ενταχθεί στο Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο όμως έκλεισε, και στη συνέχεια όπως προέκυψε στην επέκταση έπρεπε να γίνουν και άλλες συμπληρωματικές εργασίες για να μπορέσει να λειτουργήσει, είναι ο μεγαλύτερος «βραχνάς» για τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Ωστόσο το θέμα έχει μπει σε προτεραιότητα για να βγει από τον κυκεώνα στον οποίο βρίσκεται και να μπορέσει σύντομα να λειτουργήσει η επέκταση και να εξυπηρετούνται αξιοπρεπώς οι ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική σύμβαση με τη ΔΕΠΑΝΟΜ δεν προβλέπονταν κάποιες εργασίες που ωστόσο πρέπει να γίνουν, όπως η ράμπα, για να μπορεί να παραδοθεί το έργο. Ο εργολάβος όμως ζητάει επιπλέον χρήματα για την ολοκλήρωση των εργασιών, αυτά δεν έχουν δοθεί και έτσι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Άλλωστε μέχρι πολύ πρόσφατα η ΔΕΠΑΝΟΜ δεν είχε Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι το θέμα ήταν «παγωμένο» επί πολλούς μήνες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα Νοσοκομείο «στριμωγμένο» και κυρίως το τμήμα επειγόντων περιστατικών, ένα τμήμα ντροπή, να λειτουργεί σε ένα χώρο τυφλό, χωρίς να αερίζεται από πουθενά, σε απαράδεκτες συνθήκες.

Το μεταξύ καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αναφορικά με την αναγκαιότητα σε προσλήψεις προσωπικού, εκτός από τη χθεσινή ορκωμοσία τριών νοσηλευτών. Αν και θετική αυτή η εξέλιξη, δε λύνει τα προβλήματα, καθώς οι αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης όπως και των εργαζομένων με stage συνεχίζονται, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ασφυκτική τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.

Η πίεση είναι τρομακτική, λέει και ο ίδιος ο διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,35379,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου