Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο Γ. ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ

Ορκίστηκε νέος διοικητής στο νοσοκομείο ο Γ. Μοσχοβάκης
21/04/10

Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και επίσημα είναι από χθες ο κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, καθώς το μεσημέρι ορκίστηκαν οι νέοι διοικητές όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση όπου τα νοσοκομεία ήταν «ακέφαλα», δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα ονόματα των διοικητών που από καιρό είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο. Έτσι θα μπορούν πλέον οι διοικητές να αναλάβουν δράση στην κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει συνολικά ο χώρος της δημόσιας περίθαλψης.


Ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των διοικητικών συμβουλίων, καθώς αυτά δεν έχουν οριστεί ακόμη.
Το επταμελές συμβούλιο αποτελείται από το διοικητή, τρία άτομα που ορίζονται από το υπουργείο και τρία εκλεγμένα άτομα, εργαζόμενους στο νοσοκομείο.
Αν δεν οριστεί το Δ.Σ., δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα το νοσοκομείο και να διαχειριστεί τα ζητήματα που το απασχολούν.
Πάντως όπως τονίζει ο κ. Μοσχοβάκης, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Πρώτη προτεραιότητα η επέκταση

Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου έχει ήδη ενημερωθεί για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του ιδρύματος, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει δαιδαλώδη. Ωστόσο θεωρεί πως σταδιακά, με επιμονή και πολλή δουλειά, θα δοθούν λύσεις.

Πρώτη του προτεραιότητα πάντως, όπως δήλωσε στην Κρητική Επιθεώρηση είναι η επέκταση του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
«Με κάθε τρόπο και πάση θυσία πρέπει να ξεκινήσει το έργο, στην κατεύθυνση να ανοίξει. Πρέπει να «ξεκλειδώσουμε» το έργο, είναι το πιο βασικό ζήτημα για να λειτουργήσει καλύτερα το νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, εξίσου σημαντικό είναι το ζήτημα των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό και πρόσφατα στο διοικητικό, τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα, αφού αποχωρούν εργαζόμενοι με καθεστώς stage και άλλοι λόγω συνταξιοδότησης.
Ούτως ή άλλως υπάρχει θέμα με την υποστελέχωση σε προσωπικό, τονίζει ο κ. Μοσχοβάκης, πόσω μάλλον τώρα με τα νέα αυτά δεδομένα.
Το ζήτημα αυτό, των προσλήψεων δηλαδή, της καθυστέρησης των διορισμών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα είναι από αυτά που θα βάλει πρώτα στη λίστα των διεκδικήσεων η νέα διοίκηση.

Οι διοικητές των υπόλοιπων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που ορκίστηκαν χθες είναι:
ΠΑΓΝΗ: κ. Νικόλαος Κοκκίνης
Βενιζέλειο- Πανάνειο Γ.Ν.Η.: κ. Νικόλαος Κυδωνάκης
Αν. Διοικητής: κ. Παύλος Μπαριτάκης
Γ.Ν. Χανίων «Αγ. Γεώργιος»: κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης
Γ.Ν. Αγίου Νικολάου: κ. Αλέξανδρος Μαυρικάκης
Γ.Ν. Ιεράπετρας: κ. Ελευθέριος Λαπιδάκης
Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης: κ. Εμμανουήλ Μακρονικολάκης


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,35144,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου