Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ορκωτοί λογιστές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ορκωτοί λογιστές θα εγκατασταθούν από την ερχόμενη Δευτέρα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία των τριών τελευταίων ετών.
Την εντολή έδωσε το υπουργείο Υγείας στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο πλαίσιο οικονομικού ελέγχου 30 συνολικά μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το τοπικό, προκειμένου να ελεγχθούν και να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των συμβάσεων αγορών υλικών και συμβάσεων έργων, σε μια προσπάθεια μείωσης των δαπανών στα κρατικά νοσοκομεία και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών τους.
Το χαρακτηριστικό για το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι ότι τα τρία τελευταία έτη δεν έχει καταθέσει καν ισολογισμό με ευθύνη των τότε διοικήσεων καθώς επίσης δεν έχουν μπει ελεγκτές για πολλά χρόνια.


Οι ορκωτοί λογιστές, θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία του κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος και ο χρόνος ολοκλήρωσης του ελέγχου εκτιμάται ότι θα είναι το τέλος του Δεκεμβρίου αν και δεν αποκλείεται να διαρκέσει περισσότερο.

Από το πόρισμα και την έκθεση που θα συντάξουν οι ελεγκτές, θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για το σύστημα των προμηθειών που ακολουθούσαν οι διοικήσεις όσο και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, δυο παράγοντες που θεωρούνται από τις βασικές αιτίες για τα υπέρογκα χρέη του Ε.Σ.Υ. πανελλαδικά.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει παρουσιάσει ισολογισμό για τα έτη 2007, 2008 και 2009 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήρης εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία του. Βάσει της εντολής που έχει δώσει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος τα νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει σύντομα τις εκκρεμότητες με τους ισολογισμούς τους κι αυτό επιχειρεί να καταφέρει αυτή την περίοδο η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε ισολογισμό του νοσοκομείου για τα τρία τελευταία χρόνια. Μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, θα υπάρξει νοικοκύρεμα και θα αποκτήσουμε πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία του νοσοκομείου. Εφόσον δεν υπάρχει ισολογισμός από το 2007 δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο είναι το ακριβές έλλειμμα ανά έτος» είπε στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μοσχοβάκης.

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος του έτους και το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει διπλογραφικό σύστημα, όπως έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να γίνεται πλήρης καταγραφή των ασθενών, καθώς και των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου