Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη της ελεγκτού εργασίας σήμερα στο νοσοκομείο

Έγινε σήμερα 19/10 η προγραμματισμένη επίσκεψη της επιθεωρητού στο νοσοκομείο μας ως συνέχεια της καταγγελίας του συλλόγου μας και της επίλυσης που είχαμε προ 2 εβδομάδων με το διοικητή στο γραφείο της επιθεώρησης εργασίας Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του διοικητή, επαναδιατυπώθηκαν οι θέσεις μας. Η μόνη κίνηση που έγινε από τη διοίκηση στο προηγούμενο διάστημα (η αποστολή απόφασης στους διευθυντές για να καταθέτουν πρόγραμμα Ρεπό μαζί με αυτό των εφημεριών) αξιολογείται ως μικρής σημασίας με εντελώς αμφίβολα αποτελέσματα.

Η επιθεωρήτρια από την πλευρά της, διατύπωσε πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του νοσοκομείου με τη νομοθεσία, θα υπάρξει πέραν προστίμου και παραπομπή στον εισαγγελέα Ρεθύμνου για το ζήτημα αυτό, μαζί με της παραβίασης των ορίων εφημέρευσης, για το οποίο ο διοικητής αρνήθηκε να διατυπώσει οποιαδήποτε δέσμευση.

Από πλευράς μας αμφισβητήσαμε τη λογική του προστίμου, που δεν θα έχει κανένα νόημα πέραν της διαπόμπευσης για μια φορά ακόμα του νοσοκομείου στην κοινωνία και ζητήσαμε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να κινηθεί η διαδικασία πρός την εισαγγελία .

Θα υπάρξει εκ νέου ανακίνηση του θέματος μετά την κατάθεση των προγραμμάτων εφημεριών του Νοέμβρη (και τη υποτιθέμενη κατάθεση προγραμμάτων Ρεπό). Εάν αυτή δεν γίνει θα υπάρξει έγγραφο της επιθεώρησης για το ζήτημα προς το νοσοκομείο, μετά το οποίο εάν δεν αλλάξει κάτι θα κινηθεί η προαναφερθείσα διαδικασία (σύμφωνα με τα όσα μας διατύπωσε σήμερα η ελεγκτής).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου