Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το σκάνδαλο είναι η εγκατάλειψη του νοσοκομείου

"Τι Συμβαίνει με το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Γιατί ''αποκαλύπτονται'' τώρα, ζητήματα γνωστά από μηνών;
Η πολιτική εκπροσώπηση της κυβέρνησης στο Νομό αρνείται ότι είχε πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα.


Τότε με ποίου την εντολή αποφασίστηκε από το ΔΣ του Νοσοκομείου η μετάταξη τριών νοσηλευτών, ενώ διαφώνησε ο διοικητής και ενώ οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό φτάνουν στα όρια να μη δύνανται να καλυφθούν οι βάρδιες στο Τμήμα Επειγόντων;
Γνωρίζει η πολιτική εκπροσώπηση ότι εξ αιτίας αυτού, θα αποσπαστεί νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας και θα επακολουθήσει υποστελέχωση των ήδη υποστελεχωμένων ΚΥ, για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου;
Γνωρίζει ότι το Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε λίγες μέρες, από 02.02.2010, δεν έχει τραυματιοφορείς, αλλά οι συμβάσεις των τραυματιοφορέων δεν ανανεώνονται;
Γνωρίζει ότι το συνεργείο καθαριότητας (το γνωρίζει από το Καλοκαίρι) αμοίβεται με 483.000 ευρώ το χρόνο;
Αληθεύει ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η καθαριότητα της νέας πτέρυγας, πού δεν λειτουργεί ακόμη;
Γνωρίζει ότι υποχρεώνουν τους γιατρούς των ΚΥ να κάνουν δουλειά εισπράκτορα, τις ώρες που δεν έχει διοικητικό προσωπικό;

Η Ένωση γιατρών, μόλις πληροφορήθηκε για τις παράτυπες προσλήψεις, σε γραπτή επικοινωνία με την διοίκηση, ζήτησε διαφάνεια ώστε οι εργαζόμενοι να μη πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης των 600 ευρώ.
Σε προφορική δε επικοινωνία, επισήμανε ότι τελικά, η διοίκηση εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τις άτυπες προσλήψεις κι ενώ η κυβερνητική γραμμή είναι, δήθεν διαφάνεια και αξιοκρατία.
Το συμπέρασμα είναι ένα. Κάποια πολιτική πρόθεση κρύβεται πίσω από την σημερινή δημοσιοποίηση των εσωτερικών ζητημάτων του Νοσοκομείου, πού είναι γνωστά από καιρό.
Θυμίζει το ''Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια''.
Η πολιτική εκπροσώπηση τού Νομού, δεν μπορεί να αποποιείται την πολιτική ευθύνη για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Η νοσηλευτική υπηρεσία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου καταρρέει και αυτό αναδεικνύεται καθημερινά, αυτό αναδεικνύεται και από αυτήν την δημοσιοποίηση.
Για τον λόγο αυτό και επανερχόμαστε στην επιτακτική και απόλυτη ανάγκη άμεσων προσλήψεων στη βάση του ψηφίσματος των κατοίκων του Νομού στις 27.10.2010.
Προτείνουμε την άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής φορέων για την υγεία στο Ρέθυμνο με σκοπό την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ"

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου