Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σκληρή επιστολή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στο διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος

Τα κενά προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε όλους τους τομείς, κανείς δεν μπορεί να τα αρνηθεί ή να τα αμφισβητήσει και τα διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες που ταλαιπωρούνται όταν χρειαστεί να βρεθούν στους χώρους του.

Το γεγονός αυτό πρέπει να απασχολήσει και το υπουργείο Υγείας που οφείλει να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του με τις απαραίτητες προσλήψεις ώστε να μην ωθεί τις εκάστοτε διοικήσεις του δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος να βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους και πρακτικές για να λύσουν τα προβλήματα του ή τουλάχιστον αυτό να επικαλούνται, όπως συνέβη με την κάλυψη δυο θέσεων μέσω της ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητας. Προϋπήρξε εξάλλου η περίπτωση εργαζομένων που πληρώνονταν από το παγκάρι της εκκλησίας του νοσοκομείου.
Οι αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε προσωπικό, ώστε να λειτουργούν οι υπηρεσίες του όχι άριστα αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο ανεκτό, υποχρέωσαν την διοίκηση του να αγνοήσει τους νόμους, τους κανόνες και τους τύπους. Αυτή είναι η απάντηση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, που απαντώντας στο χθεσινό μας δημοσίευμα, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητας για να λυθούν κάποια λειτουργικά προβλήματα.

Ο κ. Μοσχοβάκης βέβαια, δεν παραδέχεται ότι έκανε κάτι που βλάπτει το νοσοκομείο ή το δημόσιο συμφέρον αντίθετα θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό προσέφερε καλές υπηρεσίες στο ίδρυμα το οποίο διοικεί αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά κανένα κρατικό ταμείο ούτε ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου. Οι μισθοί και η ασφάλεια των δυο, και όχι τριών υπαλλήλων όπως αναφέραμε στο δημοσίευμα μας, εξ ολοκλήρου καλύπτονταν από την ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού που έχει αναλάβει την εργολαβία καθαριότητας του Γ.Ν.Ρ., λόγω της αυξημένης ευαισθησίας και διάθεσης εθελοντικής προσφοράς από τον εργολάβο που του διέθεσε δυο άτομα από το προσωπικό του ώστε να καλύψουν δυο απαραίτητες θέσεις εργασίας: μιας θέσης τραυματιοφορέα και μιας θέσης γραμματειακής υποστήριξης.

Βέβαια, η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου στο ποιος επέλεξε και με ποια κριτήρια τους δυο (και όχι τρεις όπως ήταν λανθασμένη η πληροφορία των «Ρ.Ν.») υπαλλήλους, δηλώνει είτε την απόγνωση του για την κατάσταση του νοσοκομείου είτε ότι έχει αντιληφθεί την διοίκηση ενός δημόσιου, ευαίσθητου, οργανισμού με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο: «Όταν μου κάνουν μια τέτοια προσφορά δεν με ενδιαφέρει να μάθω ούτε ποιος είναι, ούτε ποιανού συγγενής, ούτε τι γνώσεις έχει» απάντησε.

Το θέμα όμως παίρνει άλλη διάσταση καθώς για τα παραπάνω, πλην του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα που πρόσφατα είχε ενημερωθεί και είχε επιπλήξει αυστηρά τον διοικητή ζητώντας του να ανακαλέσει άμεσα τις τοποθετήσεις, φαίνεται πως ήταν ενήμερη η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και είχε εγκαλέσει τον διοικητή για τις ενέργειες του επικρίνοντας τον ιδιαίτερα αυστηρά.

Χθες, η τοπική κομματική οργάνωση αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα επιστολή, που είχε αποστείλει στον κ. Μοσχοβάκη στις 24 του μήνα, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί: για διαπλοκή με τον εργολάβο καθαριότητας, για ανάθεση καθηκόντων σε άτομα που δεν έχουν ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα και για «βόλεμα» συγγενών άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Υπερασπιζόμαστε διαρκώς τις αρχές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης που το ΠΑΣΟΚ διακηρύττει δια του προέδρου του Γ. Παπανδρέου» ανέφερε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στην επιστολή της, αιτιολογώντας την παρέμβαση της για το θέμα. Ο κ. Μοσχοβάκης ερωτώμενος επ’ αυτού, είπε: «Θ’ απαντήσω αρμοδίως στο ΠΑΣΟΚ» (ολόκληρη η επιστολή της Ν.Ε. στη σελίδα 8).

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εκπρόσωπος της εταιρείας καθαριότητας, σε απάντηση της στα «Ρ.Ν.» για το θέμα, προσπάθησε να αναλάβει η ίδια την ευθύνη για τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων, δηλώνοντας ότι εκείνη πήρε την πρωτοβουλία προσφοράς προσωπικού στον διοικητή και κείνος την δέχτηκε, διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά ότι το έκανε χωρίς καμιά υστεροβουλία, σκοπιμότητα ή προσωπικό ή οικονομικό όφελος.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου