Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"Χάος" στο χώρο της υγείας

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» των ασφαλισμένων του ΙΚΑ λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών, που αντιδρούν στις βιαστικές κινήσεις του υπουργείου υγείας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ.


Δεν λείπουν βέβαια και τα ευτράπελα, αφού η λίστα των συμβεβλημένων με τα δυο ταμεία που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ και έχει σταλεί και στον τύπο προς δημοσίευση σε όλη τη χώρα δεν είναι ανανεωμένη, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνονται γιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, έχουν διακόψει τη σύμβαση με τα ταμεία ή έχουν αποβιώσει, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι γιατροί που υπέγραψαν πρόσφατα σύμβαση με τα ταμεία (η λίστα του Ρεθύμνου δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα της εφημερίδας μας).

Και στο Ρέθυμνο οι ασφαλισμένοι που είχαν ραντεβού χθες στο ΙΚΑ δεν εξυπηρετήθηκαν αφού περισσότεροι γιατροί απεργούσαν, ενώ δεν βρήκαν ανταπόκριση και από τους περισσότερους ιδιώτες γιατρούς που συνεργάζονται με τα άλλα ταμεία, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος μέχρι και σήμερα. Εξυπηρετήθηκαν πάντως τα επείγοντα περιστατικά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ενημερωτική εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο στους γιατρούς αναφέρει ότι θα πληρώνονται με 20 ευρώ για κάθε πρώτη επίσκεψη και 10 για τη δεύτερη. Η αμοιβή επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, καταβάλλεται από το ΙΚΑ εντός 45 ημερών από την υποβολή της συγκεντρωτικής κατάστασης. Εάν απαιτείται έκδοση συνταγής θα χρησιμοποιούν τα δικά τους έντυπα αναγραφής φαρμάκων. Ο φαρμακοποιός θα εκτελεί τη συνταγή με την προϋπόθεση να έχει τα στοιχεία και τους αριθμούς ΑΜΚΑ γιατρού και ασφαλισμένου. Το ίδιο θα ισχύει και για τα συμβεβλημένα με το ΙΚΑ διαγνωστικά κέντρα.

Χθες αργά το βράδυ ο Ιατρικός Σύλλογος είχε συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, που θα γνωστοποιηθούν σήμερα, ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία μέχρι και την Παρασκευή και οι νοσοκομειακοί γιατροί μέχρι την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου