Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ από τα νοσοκομεία

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από τη ΔΥΠΕ Κρήτης ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να προσέρχονται για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ στα νοσοκομεία. Απορίας άξιον βέβαια είναι πως θα εξυπηρετούνται όλοι αυτοί οι ασφαλισμένοι στα Νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την προσέλευση των ασθενών η συνταγογράφησή τους θα γίνεται από τον αρμόδιο ελεγκτή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και στα Κέντρα Υγείας από ειδικευμένο γιατρό και εγκρίνεται από τον Διευθυντή ή επιστημονικά υπεύθυνο.

Επισημαίνεται επίσης ότι:
«Σε περίπτωση που στον ασφαλισμένο δεν κατέστη δυνατό να του παρασχεθούν ιατρικές υπηρεσίες σύμφωνα με το προγραμματισμένο ραντεβού στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, τότε την ημέρα προσέλευσης του στις υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ εξυπηρετείται εάν είναι δυνατόν την ίδια ημέρα καθ υπέρβαση των προγραμματισμένων ραντεβού. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο ασφαλισμένος έχει ανάγκη διαγνωστικών εξετάσεων εγκρίνονται από τον ελεγκτή γιατρό του ΙΚΑ και προγραμματίζεται από τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων η εκτέλεσή τους.
Η Γραμματεία των Τακτικών Πρωινών Ιατρείων και τα Κ.Υ. εκδίδουν τα αναγκαία παραστατικά (γνωμάτευση και δελτία παροχής υπηρεσιών επί πιστώσει).

Επίσης τηρούν ξεχωριστό βιβλίο στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός ΑΜΚΑ του ασθενούς και του γιατρού, η γνωμάτευση και το δελτίο παροχής υπηρεσιών επί πιστώσει, τα οποία υποβάλλονται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ για να αποζημιώνεται η υγειονομική μονάδα, εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπονται στις υπ.αριθμ. Υ4α/οικ.1329/4.1.2011»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου