Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την ίδρυση του ΕΣΥnet

Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ιστότοπου (ΕΣΥnet) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας, στον οποίο θα πρέπει να αναρτώνται κάθε μήνα όλες οι πράξεις που αφορούν τα οικονομικά των νοσοκομείων.


Όπως είπε, κάλεσε όλους τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έως τις 15 Φεβρουαρίου να αναρτήσουν τα πάντα στην ιστοσελίδα αυτή. Οι αναρτήσεις θα πρέπει να αφορούν τις προμήθειες, τις τιμές φαρμάκων και υλικών, τη μισθοδοσία, τις αγορές, τα αναλώσιμα υλικά, τα νοσήλια και οτιδήποτε άλλο αφορά τα οικονομικά κάθε νοσοκομείου. Το υπουργείο Υγείας προχωρεί στην κίνηση αυτή, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή τα συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς θα είναι το μόνο που θα έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα ΕΣΥnet.
Ο κ. Λοβέρδος έκανε σαφές ότι όσοι διοικητές δεν προβούν άμεσα στην ανάρτηση των στοιχείων αυτών θα υποστούν τις κυρώσεις ή θα απομακρύνονται.
Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι ήδη έχουν περάσει οι δαπάνες του 2009 και του 2010 στην ιστοσελίδα αυτή και η διαφάνεια, ακόμη και της καταγραφής, θα βοηθήσει, ώστε οι προμηθευτές να ρίξουν τις τιμές σε υλικά και φάρμακα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου