Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εκτός οικονομικών στόχων το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα esy.net. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Νικόλαο Πολύζο, πρόκειται για ένα απλό σύστημα συγκέντρωσης αναλυτικών οικονομικών στοιχείων,
 τα οποία θα εισάγουν 130 χρήστες από τα νοσοκομεία και 220 χρήστες από τα κέντρα Υγείας. Στο υπουργείο Υγείας θα λειτουργεί ένα γραφείο στατιστικής και ένα help desk με πέντε υπαλλήλους. Σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και το πενταψήφιο νούμερο του ΟΤΕ με το οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν με τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή στο διαδίκτυο στην ελληνική γλώσσα ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε σημείο με την εισαγωγή του ονόματος χρήση και του κωδικού ασφαλείας που έχει διανεμηθεί στους διαπιστευμένους χρήστες, εξήγησε ο Νικόλαος Πολύζος. Τα αποτελέσματα των αναφορών θα προορίζεται για χρήση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενώ δεν αποκλείεται να γίνονται και παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων στη Βουλή.

Οι διαπιστευμένοι χρήστες για την εισαγωγή των στοιχείων, φέρουν σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, και την ευθύνη για την ακρίβεια τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα επιτρέπει επίσης και την διενέργεια έλεγχων σε νοσοκομεία και υγειονομικές περιφέρειες που ξεπερνούν συγκεκριμένα χρηματικά όρια στον προϋπολογισμό τους ή υπολείπονται αυτών σημαντικά.

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Πολύζο, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εντός στόχων ωστόσο 13 νοσοκομεία δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τα στοιχεία. Η προθεσμία υποβολής έχει οριστεί για την 15η Φεβρουαρίου. Αποκλίσεις παρατηρούνται μεταξύ άλλων στην 1η υγειονομική περιφέρεια και το νοσοκομείο Γεννηματάς. Το όριο υπερβαίνουν επίσης το Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών κ.ά. Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, σύντομα θα έχει υλοποιηθεί και το σύστημα αξιολόγησης των νοσοκομείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου