Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Όχι» στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Νάουσας

Βροντερό «όχι» σε κάθε σενάριο υποβάθμισης του νοσοκομείου Νάουσας είπαν χτες με μια φωνή πολίτες κάθε ηλικίας και εκπρόσωποι φορέων του διευρυμένου δήμου Νάουσας.


Εκφράζοντας την κοινή τους αγωνία για το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν το νοσοκομείο να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας ή να συγχωνεύεται με αυτό της Βέροιας, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Νάουσας. Στη συνέχεια, ακολούθησε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το νοσοκομείο.

«Φοβόμαστε κάθε ενδεχόμενο υποβάθμισης του νοσοκομείου. Ο κόσμος το χρειάζεται. Ανησυχούμε γιατί υπάρχει φημολογία ότι στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που προωθεί το υπουργείο Υγείας ίσως μετακινηθούν υποστελεχωμένες κλινικές στο νοσοκομείο της Βέροιας. Δε θα αφήσουμε να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο, που κατασκευάστηκε το 1937 αποκλειστικά από δωρεές Ναουσαίων και είναι κομμάτι της ζωής μας. Αντίθετα, συστήσαμε διαπαραταξιακή επιτροπή στο δήμο και θα επισκεφτούμε τον πρωθυπουργό για να του καταθέσουμε τις υπογραφές κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου, αλλά και τις προτάσεις για την αναβάθμισή του», είπε στον «Α» ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση κτιρίου δίπλα στο νοσοκομείο που δώρισε ο δήμος με τη δημιουργία μονάδας φυσικής αποκατάστασης, χημειοθεραπείας ή πνευμονολογικής κλινικής, που έχουν ανάγκη οι πολίτες. «Αν και ο υπουργός Υγείας είχε διαψεύσει τα σενάρια, η πληροφόρηση είναι συγκεχυμένη και δεν αποκλείεται συγχώνευση, καθώς ανακοινώθηκε επέκταση του νοσοκομείου Βέροιας. Στη μελέτη που εκπονεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας πρέπει να ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια και όχι οικονομικά, διότι σε επείγοντα περιστατικά, όπως η ανακοπή καρδιάς, μετρούν και τα δευτερόλεπτα. Πώς θα σωθεί ένας άνθρωπος αν πρέπει να διανύσει απόσταση 25 χιλιομέτρων για να διακομιστεί στη Βέροια;», αναφέρει ο δήμαρχος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου