Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Stagers Νοσοκομείου Ρεθύμνου: Θα απασχολούνται αλλά δε θα πληρώνονται…

Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απασχολεί τους πρώην εργαζόμενους με καθεστώς stage που έχουν δικαιωθεί από το δικαστήριο, δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της Κρητικής Επιθεώρησης για το εξώδικο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.


Πιθανότατα μας είπε θα τους προσλάβει, ακολουθώντας το διατακτικό της απόφασης και εφόσον οι έξι εργαζόμενοι στρέφονται με εξώδικο κατά του Νοσοκομείου, ωστόσο δεν θα πληρώνονται, αφού δεν έχει αυτή τη δυνατότητα το ίδρυμα, όπως συμπληρώνει ο ίδιος.

Επομένως, είτε στη μια περίπτωση είτε στην άλλη το ίδρυμα θα είναι παράνομο. Στην πρώτη περίπτωση, αφού υπάρχει δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που ορίζει ότι εργοδότης των εργαζομένων είναι το Νοσοκομείο και πρέπει να τους απασχολεί πληρώνοντάς τους κανονικά μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, το Νοσοκομείο παρανομεί αγνοώντας την απόφαση. Θα παρανομεί όμως και αν τους προσλάβει και δεν τους πληρώνει.
Στην πρώτη περίπτωση, δε, αν εξακολουθήσει να μην τους απασχολεί θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 300 ευρώ ημερησίως για τον κάθε ένα από αυτούς ως πρόστιμο σύμφωνα με το δικαστήριο.

Μετέωροι και σε πλήρη ανασφάλεια μένουν λοιπόν οι εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί από πολιτικό δικαστήριο και δικαιούνται να εργαστούν στις θέσεις που είχαν μέχρι τότε που καταργήθηκαν οι συμβάσεις με καθεστώς stage και έμειναν άνεργοι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου