Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε η δίκη για την παθητική δωροδοκία του νομίατρου και δύο ακόμα ατόμων

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η εκδίκαση της υπόθεσης με βάση την οποία κατηγορούνται τρία άτομα, ο πρώην νομίατρος, μία πολιτική μηχανικός και ένας ιδιώτης για παθητική δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε αυτήν, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.


Στις αρχές Ιουνίου του 2010, ιδιοκτήτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι η μηχανικός, που είχαν προσλάβει για να βγάλουν την άδεια λειτουργίας, τους ανέφερε ότι προκειμένου να λάβουν την άδεια θα έπρεπε να δώσουν χρήματα στο νομίατρο.

Με βάση την καταγγελία, συμφωνήθηκε το αρχικό ποσό των 2500 ευρώ να «πέσει» στα 1000 ευρώ και μετά την καταγγελία στην αστυνομία, αφού έγινε προσημείωση των χαρτονομισμάτων, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης συναντήθηκαν με τη μηχανικό και της το παρέδωσαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό θα κατέληγε μέσω τρίτου προσώπου στο νομίατρο, ο οποίος θα εξέδιδε θετική γνωμοδότηση για την καταλληλότητα του καταστήματος. Επισημαίνεται ότι από την αρχική αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας είχε συνταχθεί αρνητική γνωμοδότηση για το εν λόγω κατάστημα, ωστόσο τελικά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος εκδόθηκε από την υπηρεσία.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν τρία άτομα: η μηχανικός, στην οποία βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ένας ιδιώτης, που φέρεται ως ο κρίκος που θα μετέφερε τα χρήματα και ο νομίατρος, στον οποίο τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ. Μάλιστα, για την υπόθεση στο Ρέθυμνο είχαν βρεθεί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο νομίατρος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, ενώ οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

Χθες, από το δικαστήριο εξετάστηκαν το ζευγάρι των ιδιοκτητών που είχαν κάνει την καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, ενώ η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου. Έχουν κληθεί συνολικά τέσσερις ακόμα μάρτυρες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί και δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας. Επίσης, χθες δικηγόρος των κατηγορουμένων ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο πατέρας του ενός εκ των καταγγελλόντων, θεωρώντας ότι είναι σημαντικό να καταθέσει για τα γεγονότα.

Δικηγόροι των κατηγορουμένων είναι οι κ.κ. Παντελής Φουρφουλάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Μανώλης Μαρκογιαννάκης, Μαρία Σαρχώση και Αντώνης Βουλγαράκης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου