Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

6 μήνες απλήρωτες υπερωρίες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

6 μήνες απλήρωτες υπερωρίες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
 Φτάνει πια!

Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκονται διαρκώς σε αναβρασμό. Αιτία - εκτός όλων των άλλων - οι απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες που μας χρωστάνε από το Δεκέμβρη και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ.

Από Δευτέρα σε Παρασκευή και από Παρασκευή σε Δευτέρα εδώ και τρεις μήνες μεταθέτει διαρκώς την ημερομηνία της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών, Διοίκηση και Υπ. Υγείας και μάλιστα σε μία περίοδο που το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων συνεχώς συρρικνώνεται.

Η τακτική αυτή γνωστή εδώ και χρόνια τόσο στο νοσοκομείο μας όσο και σε πολλά άλλα αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα απέναντι στο Νοσηλευτικό προσωπικό που ταλαιπωρείται περισσότερο δουλεύοντας σε κυκλικό ωράριο, αργίες, σαββατοκύριακα.

Με το πρόσχημα ότι «φταίει τη μια το ελεγκτικό συνέδριο,την άλλη η νέα διαδικασία πληρωμής των υπερωριών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), ….. υπάρχει πρόβλημα με τους κωδικούς που θα πρέπει να πιστωθούν τα ποσά,….» και άλλα τέτοια στερούν από τους εργαζόμενους αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τη Διοίκηση και τις οικονομικές υπηρεσίες είναι ότι την Δευτέρα 20 Ιουνίου θα μας καταβληθεί μέρος του ποσού που μας οφείλεται, ενώ σε ότι αφορά το υπόλοιπο των οφειλομένων είναι παντελώς άγνωστη η ημερομηνία καταβολής τους!!!

Οι επισχέσεις εργασίας, οι κινητοποιήσεις και τα κλεισίματα των δρόμων από αρκετά νοσοκομεία δείχνουν την αγανάκτηση των εργαζόμενων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Δείχνουν όμως και κάτι ακόμα. Τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς ΑΜΕΣΑ στο νοσοκομείο μας συντονίζοντας την δράση μας με τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Τέλος η κοροϊδία!

Τώρα άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου