Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Συνενώνουν τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας σʼόλη την Κρήτη

Τη συνένωση 91 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας - εκ των οποίων οι 9 βρίσκονται στην Κρήτη - σε 22 Οργανισμούς Κοινωνικής Φροντίδας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Στην Κρήτη, στον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας θα υπάγονται
 στο εξής το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου και η Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου. Στον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας ΑμΕΑ θα υπάγονται τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων Χανίων το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Λασιθίου.

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου, το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου, το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας, το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Ηρακλείου και το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης στα Χανιά.

Σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια θα υπάρχει ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία και ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για το Παιδί και την Οικογένεια.

Αναλυτικά στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, 72 οργανισμοί (ΝΠΔΔ) προστασίας Ατόμων με Αναπηρία συνενώνονται σε 13, με έναν ενιαίο οργανισμό. Το ίδιο θα ισχύσει για 19 οργανισμούς (ΝΠΔΔ) προστασίας του παιδιού, οι οποίοι συνενώνονται σε εννέα.

Οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου