Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι Νοσηλευτές του Δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά

Μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα, αναμορφωμένη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ), που θα επηρεάσει άμεσα περισσότερους από 100.000 εργαζομένους.


Σε πρώτη φάση με άμεση μείωση στις αποδοχές τους και σε δεύτερη λόγω του ότι θα χάσουν και το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης όσοι μέχρι σήμερα περιλαμβάνονταν στη σχετική λίστα και δεν προλαβαίνουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα (4.500, εκ των οποίων τα 3.600 στα ΒΑΕ) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές έχουν «κλειδώσει» και όλα δείχνουν πως εκτός λίστας ΒΑΕ θα βρεθούν συνολικά όσοι εργάζονται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και στο λιανικό εμπόριο, οι κομμωτές και κομμώτριες, οι τραγουδιστές, οι εκφωνητές και όλες οι συναφείς ειδικότητες, ενώ υπάρχουν και παράδοξα, όπως το ότι εκτός λίστας μένουν και οι σερβιτόροι που … δεν απασχολούνται μετά τις 10 το βράδυ, οι καμαριέρες αλλά και οι καθαρίστριες που απασχολούνται από έναν μόνο εργοδότη!

Αντιθέτως, στη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών θα ενταχθούν όλοι οι νοσηλευτές του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

  1. Τι θα γινει με τις μαίες και τα ανθυγιεινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι νοσηλευτριες θα μπορουν να φυγουν με 35ετια ανεξαρτιτου ηλικιας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι νοσηλευτες σε ΚΑΠΗ δε θα παιρνουν βαρέα και ανθυγιεινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑ.Α.??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΚΛΙΒΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή