Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"Προσλήψεις" μέσω του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας και στο ΠΑΓΝΗ

Σε καταγγελίες για προσλήψεις προσωπικού από την “πίσω πόρτα” στο ΠΕΠΑΓΝΗ, μέσω του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας και διανομής σίτισης προχώρησε το μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γρηγόρης Κοκοβάκης.


Όπως είπε ο ίδιος, στο νοσοκομείο προσλαμβάνονται από το συνεργείο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν δουλεύουν στην σίτιση ή την καθαριότητα αλλά εντελώς παράνομα έχουν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις του νοσοκομείου όπου μάλιστα διαχειρίζονται απόρρητα αρχεία ασθενών.

Όπως μας είπε ο Γ. Κοκοβάκης εργάζονται μεταξύ άλλων στην γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων στο γραφείο κίνησης, στο γραφείο προμηθειών, στο τμήμα διαχείρισης στατιστικών των χειρουργείων κ.λπ.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου πρόκειται για περίπου 15-20 άτομα κι ότι συμβαίνει γίνεται εν γνώσει όχι μόνο της διοίκησης αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων ο πρόεδρος του οποίου ωστόσο δηλώνει άγνοια.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοβάκη επιπλέον μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου μετακινείται σε άλλα τμήματα, αφού τις θέσεις τους καλύπτουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού συνεργείου.

Σημειώνει ότι πρόκειται για παράνομες πρακτικές, ενώ είπε ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει το ιδιωτικό συνεργείο με το ΠΕΠΑΓΝΗ ήταν της τάξης των 2.800.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) για μια διετία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου