Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Χανίων

Επίσχεση εργασίας και αποκλεισμούς χώρων ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.
Σε επίσχεση εργασίας, με αποκλεισμούς - καταλήψεις εντός του Ιδρύματος, προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Στη χθεσινή τους Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι επεσήμαναν πως με την επιχειρούμενη κατάργηση των δώρων και της απλήρωτης εδώ και 7 μήνες εργασίας για τα νυκτερινά και τις αργίες, οι μισθοί τους έχουν περικοπεί κατά ποσοστό που φτάνει το 50%!

«Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει 7 μήνες που είμαστε απλήρωτοι σε νυκτερινά, αργίες κ.ά., τα οποία ήδη έχουν περικοπεί έτσι και αλλιώς κατά 40%, αλλά ακόμα και αυτό το μειωμένο ποσό δεν καταβάλλεται εδώ και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση, δυστυχώς, στην Υγεία είναι πάρα πολύ άσχημη και συνεχώς επιδεινώνεται», δήλωσε στα "Χανιώτικα Νέα" και στο Γιώργο Κώνστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης.

Εργαζόμενοι που μετείχαν στη Συνέλευση σημείωσαν πως μετά από 15 χρόνια εργασίας έφτασαν στο σημείο να αμείβονται με 800 ευρώ μισθό μηνιαίως!
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΛΙΝΩΝ!

Μιλώντας για το θέμα των νέων Οργανισμών, τους οποίους προωθεί το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Κωνσταντουλάκης τόνισε πως «από όσα αφήνει να ακουστούν προς τα έξω το Υπουργείο είναι πως με τις αλλαγές στους Οργανισμούς θα προχωρήσει σε μειώσεις κλινών, Κλινικών, μείωση των οργανικών θέσεων. Ολα αυτά βέβαια γίνονται σε βάρος του ελληνικού λαού. Οταν συρρικνώνονται τα Νοσοκομεία, προκαλούνται ένα σωρό προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Την ίδια ώρα έχει προκύψει και η εργασιακή εφεδρεία. Τώρα τελειώνουν οι αξιολογήσεις φορέων και προχωρούν σε αξιολογήσεις προσωπικού και πιθανόν σε απολύσεις όπως αφήνουν να εννοηθεί. Οι προσλήψεις έχουν σταματήσει από το 2009 και όλο αυτό το πλέγμα των μέτρων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντουλάκη οι μειώσεις στις αμοιβές του προσωπικού ξεπερνούν το 30% και αν υπολογιστούν οι μειώσεις στα νυκτερινά, αλλά και η κατάργηση των δώρων, φτάνουν το 50%.

Οι εργαζόμενοι τέλος, όπως ειπώθηκε στη Συνέλευση, περιμένουν την απάντηση του Υπουργείου στη Βουλή στη σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Χ. Μαρκογιαννάκη για το θέμα της απλήρωτης εργασίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου