Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Επιστολή της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μείωσης των κ. υγείας στο ν. Ηρακλείου

Στην χθεσινή επιστολή της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνονται τα εξής:

“Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόταση στελέχους της ΔΥΠΕ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, για συρρίκνωση των Κέντρων Υγείας του Νομού.


Έκπληξη γιατί δεν υπάρχει πολιτική κατεύθυνση κατάργησης Κέντρων Υγείας, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας διάλογος, καμιά συζήτηση, καμιά διαβούλευση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα να κατατίθενται τέτοιου είδους προτάσεις.

Αγανάκτηση γιατί ο Νομός Ηρακλείου έχει πραγματικά ανάγκη όχι μόνο για συνέχιση και αναβάθμιση ΟΛΩΝ των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών Ιατρείων, (να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι και χρηματοδοτήσεις από σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη συντήρηση και την αναβάθμισή τους), αλλά και για τη δημιουργία νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην πόλη του Ηρακλείου και όχι να προτείνεται η συρρίκνωση και η κατάργησή τους.

Ιδιαίτερα τη σημερινή οικονομική κρίση που οι πολίτες βάζουν πλάτη κάνοντας θυσίες για να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας στο σύνολό τους”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Καλούμε τη ΔΥΠΕ να εντείνει τις προσπάθειες για περιστολή δαπανών και σπατάλης, ιδιαίτερα στον τομέα των προμηθειών και των φαρμάκων στα νοσοκομεία, να αναδείξει και να στείλει στη δικαιοσύνη τη διαφθορά από όπου και αν προέρχεται.

Καλούμε τη ΔΥΠΕ να αναβαθμίσει και όχι να καταργήσει τα Κέντρα Υγείας, τα οποία είναι καταξιωμένα στη συνείδηση του λαού και απολύτως αναγκαία στην εύρυθμη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλο το νομό πληθυσμιακά και γεωγραφικά.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου στη συνεδρίαση της Παρασκευής 27 Μαΐου 2011, μετά από σχετική συζήτηση, με ομόφωνη απόφαση, εκφράζει κάθετα την αντίθεσή της στην πρόταση κατάργησης των Κέντρων Υγείας ενημερώνοντας άμεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γιατί τέτοιες προτάσεις δημιουργούν απογοήτευση και ανασφάλεια στους πολίτες του νομού και ιδιαίτερα της ενδοχώρας”.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου