Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Κραυγή" αγωνίας από τους νοσηλευτές για την κατάσταση της Υγείας

Η δραματική μείωση του προσωπικού υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών, που δηλώνει στήριξη στην προσπάθεια των νοσηλευτών για αξιοπρεπή εργασία.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί αναλογικά τη μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα και αποτελεσματικότητα της υγειονομικής φροντίδας σε όλα τα επίπεδα.

Κι όμως, σήμερα, η αντιμετώπιση της Υγείας με τη γλώσσα των αριθμών έχει φέρει περαιτέρω μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού που ούτως ή άλλως ήταν μειωμένο (3.3 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους, ΟΟΣΑ 2009) με μέσο όρο νοσηλευτών στις άλλες χώρες 8.4 ανά 1000 κατοίκους.
"Σήμερα η μείωση του αριθμού των νοσηλευτών στα Νοσοκομεία, η αύξηση του αριθμού επισκέψεων ασθενών στα Νοσοκομεία κατά 25%, οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, η έλλειψη βασικού υγειονομικού υλικού, η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, η αναστολή των προσλήψεων και οι ελάχιστες αποσπασματικές προσπάθειες επιμόρφωσης του προσωπικού, οδηγούν τη μεταφορά του κόστους στους ασθενείς και το κοινωνικό αγαθό της «Υγείας για όλους», να φαντάζει ουτοπικό όνειρο.

Η Υγεία δεν είναι προϊόν προς εκμετάλλευση και οι νοσηλευτές που είδαν σε πολλές περιπτώσεις τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας τους να μηδενίζονται ή να μειώνονται συνεχίζουν να είναι επαγγελματίες. Είναι όμως και άνθρωποι που παλεύουν να συνεχίσουν να προσφέρουν όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες και παράλληλα να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους" - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ....................................... ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ ΜΗΔΕΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? ΜΙΣΘΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΙ ....ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΜΙΣΘΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΚΟΙ .....ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ....ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.
    Αυτη ειναι η ανεπισημη θεση πολιτικων και εργατοπατερων-συνδικαλιστων.
    Οσο για την επισημη,ας τους ψηφισουμε παλι.Και μετα:
    Κερασμα το χεσιμο της φοραδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή