Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Από αύριο με κατάληψη του γραφείου του διοικητή από τους εργαζόμενους για τις απλήρωτες εφημερίες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου υλοποιώντας την απόφαση της χθεσινής μαζικής γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων προχωρά σε τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και κατάληψη του γραφείου του Διοικητή, από αύριο Παρασκευή, στις 8πμ-11πμ.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται:


"Όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουμε την αγανάκτηση,απογοήτευση και την οργή μας για τις απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες μας (νυκτερινά,αργίες) από τον Ιανουάριο του 2012 δηλαδή επί 7 (επτά) μήνες,την ώρα που οι μισθοί μας έχουν περικοπεί δραματικά.
Η συρρίκνωση,υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας υγείας ,του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας είναι μια συνεχής διαδικασία ,αποτέλεσμα της πολιτικής της
τρόικα,με θύματα τον πολίτη,τον εργαζόμενο,τον άνεργο,τον συνταξιούχο άλλα και εμάς τους λιγοστούς Επαγγελματίες υγείας στο ερημωμένο νοσοκομείο που εξοργισμένοι,εξουθενωμένοι ηθικά ψυχολογικά και σωματικά καταβάλουμε προσπάθεια με όποιες δυνάμεις μας έχουν απομείνει να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα σε όλους τους τομείς.
Μεγάλη αύξηση προσέλευσης ασθενών λόγω οικονομικής κρίσης.
Ελλείψεις υλικών (βαμβάκι κ.λ.π.)
Υποστελέχωση( λιγοστό προσωπικό,παράνομη απασχόληση,μαύρη εργασία,καταπάτησή εργασιακών δικαιωμάτων ,επικίνδυνη εργασία )
με έναν τεχνικό Ακτινολογικού εργαστηρίου να καλύπτει κάποιες βάρδιες στον Αξονικό και στο Ακτινολογικό εργαστήριο και με βάρδιες ακάλυπτες.
Ο αγώνας είναι η μόνη επιλογή που έχουμε, σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί όχι μόνο για να παραμείνει ανοικτό το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου