Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 20/05/2010

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Εκδικάστηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα για τις χημειοθεραπείες
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 - Της ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
Σε ένα μήνα αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι είκοσι ένας συνολικά νοσηλευτές της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου σύμφωνα με τα οποία αντιδρούσαν στην μεταφορά των καρκινοπαθών από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούνταν οι χημειοθεραπείες, στο δεύτερο όροφο της παθολογικής κλινικής.

Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν χθες, όπου ακούστηκαν
οι απόψεις και των δύο πλευρών ενώ η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα. Μέχρι τότε όπως εξαρχής είχε δηλώσει ο θεράπων ιατρός Κωνσταντίνος Μαλλάς οι χημειοθεραπείες, που ο ίδιος πραγματοποιούσε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, διακόπτονται έως ότου το δικαστήριο αποφανθεί οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι για ένα περίπου μήνα ακόμα θα συνεχιστεί ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών, οι οποίοι εδώ και μερικές εβδομάδες αναγκάζονται να καταφεύγουν στους γειτονικούς νομούς για να πραγματοποιούν τις θεραπείες τους.

Ο κ. Μαλλάς άλλωστε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που είχε παραχωρήσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 30 Απριλίου, οπότε και είχαν κατατεθεί τα ασφαλιστικά μέτρα είχε ζητήσει συγγνώμη για την απόφαση του να αναστείλει τις θεραπείες, εξήγησε όμως πως είναι παράλογο να επικαλούνται οι νοσηλευτές λόγους υγείας όταν επί οχτώ συναπτά έτη οι χημειοθεραπείες γίνονταν υπό άθλιες συνθήκες στο χώρο του τμήματος επειγόντων περιστατικών λες και εκεί δεν υπάρχουν νοσηλευτές ή άλλοι ασθενείς. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Δεν είναι όμως λογικό, εφόσον το εργασιακό περιβάλλον του 2ου ορόφου μπορεί να γίνει επικίνδυνο κατά τη γνώμη τους, εγώ να εκθέτω σε κίνδυνο τη ζωή των νοσηλευτών στο ΤΕΠ. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από τους αρρώστους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν. Από όλη την κοινωνία του Ρεθύμνου ζητώ συγγνώμη».

Να υπενθυμίσουμε ότι στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι νοσηλευτές επικαλούνται θέματα επικινδυνότητας των κυτταροστατικών φαρμάκων αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται οι θεραπείες.

Όπως τόνιζαν οι χημειοθεραπείες δεν πραγματοποιούνται στον ειδικό θάλαμο και τα φάρμακα αυτά είναι μεγάλης τοξικότητας και άρα επικίνδυνα.

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=11508&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου