Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στη χειρότερη θέση σε παγκρήτιο επίπεδο το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά συζητήθηκαν χθες στην Παγκρήτια συνάντηση των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
Γεγονός είναι πως η έλλειψη προσωπικού και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, απασχολεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού και προκειμένου να εκφραστεί για μια ακόμη φορά η διαμαρτυρία τους προς την πολιτεία, διοργανώνεται παγκρήτιο συλλαλητήριο το Σάββατο στο Ηράκλειο, ενώ στο Ρέθυμνο ξεχωριστά θα γίνει συλλαλητήριο με επίκεντρο την υγεία την ερχόμενη Δευτέρα.
Πάντως αν και τα προβλήματα είναι κοινά, το νοσοκομείο του Ρεθύμνου φαίνεται να βρίσκεται σε πιο δεινή θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, κάτι που επισημάνθηκε στη χθεσινή συζήτηση.
«Τα προβλήματα του νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι πολλά, μεγάλα και διαχρονικά και αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι η αναβάθμιση του νοσοκομείου που είναι το μοναδικό που παρέχει δημόσιες υπηρεσίες υγείας στο νομό, άμεσες προσλήψεις προσωπικού για να στηρίξουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι ο εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία του Ρεθύμνου δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση, τη μείωση, το κλείσιμο υπηρεσιών υγείας. Για αυτό καλούμε τους πολίτες να συμπαρασταθούν στους υγειονομικούς εργαζόμενους για ένα σύστημα που θα σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κυριάκος Θεοδοσάκης, γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι αν δεν γίνουν όσα ζητούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, τότε μπορεί σε κάποιο διάστημα το νοσοκομείο να μην υπάρχει.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Αντώνης Φουρναράκης τόνισε πως υπάρχουν τμήματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο από την καλή θέληση των εργαζομένων, «αλλά επειδή πάντα υπάρχουν τα όρια των αντοχών, σε πολλές περιπτώσεις τα έχουμε ξεπεράσει».
Σημείωσε, δε, ότι δεν είναι δυνατόν το νοσοκομείο Ρεθύμνου να αντιμετωπίζεται με απαξιωτικό τρόπο, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι είναι ακόμη χωρίς διοικητή. «Είμαστε τρεις μήνες ουσιαστικά χωρίς διοικητή, αυτό δείχνει και τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Υπάρχουν φήμες ότι δεν θα διοριστεί διοικητής διότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις. Μήπως τελικά αυτό είναι αλήθεια; Πρέπει πια όλοι οι φορείς να πάρουν θέση», είπε ο κ. Φουρναράκης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου